Rețete de slăbit

Ceai din 7 CONDIMENTE care stimulează arderea grăsimilor

Multe dintre condimente au beneficii pentru sănătate, printre care, ameliorarea inflamaţiei din organism, reducerea tensiunii arteriale sau a colesterolului în sânge.

Condimentele pot fi de un real ajutor şi pentru eliminarea kilogramelor nedorite. Ele accelerează metabolismul, conferă saţietate şi ţin sub control nivelul glicemiei.

Dieta cu ceai pe bază de condimente influenţează sistemul digestiv şi ajută în pierderea greutăţii.

Ceai de condimente pentru slăbit

Condimentele folosite la prepararea ceaiului îmbunătăţesc digestia, elimină toxinele din corp, stimulează arderea grăsimilor, menţin sub control tensiunea arterială, scad nivelul zahărului din sânge şi menţin sănătatea pielii.

Ingrediente

  • 1 litru apă
  • 1 linguriţă de boabe de chimion
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen
  • 2 felii subţiri de rădăcină de ghimbir
  • 1/2 linguriţă cu boabe de piper negru
  • 5-7 cuişoare
  • 2 beţişoare mici de scorţişoară

Mod de preparare, administrare

Se pune apa pe foc, iar când dă în clocot, se adaugă toate ingredientele enumerate mai sus. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute. Se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat pentru încă 10 minute.

Se strecoară lichidul şi se bea cald, cu înghiţituri mici, de preferat în prima parte a zilei. Ceaiul se bea cel puţin 7 zile consecutive.

Ceaiul pe baza de condimente favorizeaza slabirea

Chimionul ajută la arderea mai rapidă a caloriilor, prin creşterea ratei metabolismului şi digestiei. Previne gazele şi balonarea, şi accelerează procesul de digestie.

Cele mai cunoscute efecte ale coriandrului asupra slăbitului se bazează pe capacitatea acestuia de a creşte funcţiile metabolice.

Chimenul este util procesului de digestie şi creşterii energiei.  Ajută şi la controlarea glicemiei din sânge şi are beneficii anti-stres.

Ghimbirul suprimă pe cale naturală apetitul şi, de asemenea, reduce poftele alimentare, ambele contribuind la eforturile de a scăpa de kilogramele în plus. Totodată, accentuează efectul termic asupra alimentelor, ceea ce se traduce printr-o accelerare a metabolismului.

Principala substanţă pe care o conţine piperul negru ajută la pierderea caloriilor prin intermediul procesului numit termogeneză. Piperul negru ajută şi la folosirea corespunzătoare a nutrienţilor de către organism.

Cuişoarele accelerează metabolismul, stimulează arderea grăsimilor, elimină toxinele din organism şi grăbesc, astfel, procesul de slăbire.

Scorţişoara reglează conţinutul de zahăr din sânge şi ajută la digestia carbohidraţilor, mărind producţia de insulină. Ajută, de asemenea, la scăderea niveului de colesterol.

loading...
Loading...