Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CEAI de URZICĂ ideal în curele de slăbire

Ceaiul ideal pentru slăbit trebuie să conțină plante cu ușor efect laxativ care să grăbească tranzitul intestinal, plante cu efect diuretic ca să elimine excesul de apă și plante cu efect de echilibrare a activității endocrine.

Oferta de ceaiuri pentru slăbit este foarte generoasă.

Printre plantele la îndemână, care pot fi de un real ajutor în cura de slăbire, merită amintită urzica: depurativ de bază, diuretic cu eliminare masivă de acid uric, expectorant și antitusiv, antidiabetic, astringent, tonic general.

Ceaiul de urzică ajută la slăbit

Ceaiul de urzică ‘’spală’’ toxinele acumulate în timpul iernii, vindecă oboseala, vitaminizează și revigorează.

În plus, el are proprietatea de a mobiliza depozitele de grăsime, fiind ideal și pentru curele de slăbire.

Dincolo de toate virtuțile curative cunoscute până în prezent, s-a descoperit că urzica stimulează puternic metabolismul.

Ceaiul de urzică are puternice efecte detoxifiante, ajutând la eliminarea toxinelor din sânge. Reglează tranzitul intestinal, ajută digestia și, mai ales, are efecte remarcabile în procesul de slăbire prin dizolvarea depozitelor de grăsime.

Ceaiul de urzică tonifică trupul, întrucât contribuie la combaterea retenției hidrice din țesuturi. Un consum regulat de ceai va duce la estomparea celulitei.

Ceai de urzică pentru slăbit

Peste 1 linguriță de plantă uscată se toarnă 250 ml. de apă fierbinte. Vasul se lasă acoperit timp de 10-15 minute, apoi se strecoară.

Este indicat consumul a 3-4 căni de ceai de urzică, zilnic, înainte de masă, timp de 3 săptămâni, urmate de o pauză de 7 zile.

Este benefic și pentru sistemul imunitar

Ceaiul de urzică este bogat în vitaminele A, C, D, E și K, lecitină și antioxidanți. Aceasta înseamnă că poate combate stresul și oboseala și ne poate feri de boli. În plus, omoară bacteriile din organism.

Totodată, poate lupta eficient cu răceală, fiindcă va fluidiza secrețiile bronhice.

Are efect antiinflamator articular

Frunzele de urzică alină durerile reumatice accentuate în timpul sezonului rece, grație efectului lor antiinflamator articular. Mai exact, inhibă în corp producția substanțelor implicate în apariția inflamațiilor articulare și a durerii.

Tratează și infecțiile reno-urinare

Ceaiul de urzică este diuretic, reduce inflamația rinichilor și a căilor urinare, are efect ușor antibacterian, diminuează sau elimină usturimile și durerile la urinare, favorizează refacerea epiteliilor reno-urinare.

Precauții, contraindicații

Din cauza acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Astfel, cei care consumă în mod repetat urzică trebuie să aibă grijă ca în dieta lor zilnică să introducă suficient  potasiu.

Ceaiul este contraindicat ȋn sarcină, alăptare. Nu se combină cu medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *