Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de TESCOVINĂ și BUSUIOC – crește imunitatea și rezistența organismului

Ceaiul de busuioc și tescovină are efecte imunoprotectoare, fiind un ajutor de nădejde în lupta cu bolile sezonului rece.

Resveratrolul (cel mai puternic antioxidant existent în natură) din tescovină are menirea de a împiedica degradarea celulelor din toate tipurile de țesuturi.

Busuiocul stimulează circulația sângelui, ȋnviorează și are efecte antivirale puternice.

Ceai din tescovină și busuioc

Busuiocul și tescovina  nu ar trebui să lipsească din dulăpiorul cu plante medicinale, mai ales în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

Ceaiul din tescovină și busuioc echilibrează activitatea întregului organism prin combinarea efectelor calmante ale busuiocului cu acțiunea tonică a tescovinei.

Acest elixir crește imunitatea și rezistența organismului, oferă energie și reduce stresul.

Modul de preparare

Într-un recipient se adaugă 2 lingurițe de tescovină uscată (10 g), peste care se toarnă 1 cană de apă (250 ml.) și se pune la fiert.

După ce a dat în clocot, ceaiul se mai lasă la foc mic pentru  incă 15 minute. Se completează lichidul evaporat cu apă fie­binte, până se ajunge din nou la o cantitate de 250 ml, și se adaugă 1 lingurită de pulbere de busuioc (5 g).

Se lasă timp de 30 de minute în repaus, după care ceaiul se strecoară și se consumă. Se adaugă scorțișoară și miere de albine, după gust.

Ceaiul de tescovina si busuioc – elixir pentru imunitate

Administrare

Se consumă 2 căni pe zi, dimineața și seara, în cure de 2-3 săptămâni.

Tescovina repară stricăciunile și atacă intrușii

Ajuns în organismul uman, resveratrolul  ȋndrumă celulele sistemului imunitar să atace agenții patogeni invadatori (de la microbi la celule cancerigene), încurajând, în același timp, reproducerea celulelor sănătoase.

Pe lângă resveratrol, tescovina mai conține și alte substanțe valoroase pentru imunitate: vitaminele A, C și P, fierul, potasiul, magneziul și calciul.

Busuiocul este un excelent stimulator și intăritor al imunității

Mai mulți mulți compuși din busuioc au efecte antivirale puternice. De asemenea, curele cu busuioc previn complicațiile gripei, reduc stările de disconfort (vertij, dureri de cap, tuse) din timpul bolii.

Prin efectele sale calmante, busuiocul echilibrează activitatea întregului organism. Stimulează sistemul imunitar. Frunzele de busuioc conțin mai multe uleiuri esențiale, precum  eugenol, citronelol, linalool, citral, limonen  sau terpineol-compuși sunt cunoscuți ca având  proprietăti anti-inflamatorii și anti-bacteriene.

loading...
Loading...