Ceai de SOC cu efect depurativ puternic și cu acțiune rapidă

Socul (Sambucus nigra) este una din cele mai puternice plante depurative cunoscute la noi.

Florile de soc stimulează activitatea rinichilor, ajutând la eliminarea surplusului de apă din ţesuturi, tratând eficient umflarea mâinilor şi a picioarelor.

Florile de soc ajută la eliminarea surplusului de apă din țesuturi și stimulează eliminarea toxinelor.

Mai mult decât atât, acestea spulberă infecțiile de tot felul (în special guturaiul și gripele), calmează nevralgiile (de trigemen, intercostale, etc.).

Sunt, totodată, un prețios ajutor în tratarea cistitelor și a infecțiilor renale, a rinitelor cronice și acute.

Ceai din flori de soc

Peste 1-2 lingurițe de soc uscat se toarnă 1 cană (250 ml) de apă clocotită, se acoperă, se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, se adaugă sau nu miere și se consumă cât mai caldă.

Pentru un gust mai bun și un efect mai puternic, se adaugă o dată cu socul și un sfert sau o jumătate de linguriță de măghiran (Majorana hortensis).

— Se bea câte 1 cană de ceai din oră în oră sau chiar din jumătate în jumătate de oră (pe stomacul gol) în debutul stărilor gripale, în guturai, rinită în fază acută. Același tratament este valabil și în bronșită, tuse, infecții respiratorii în general.

— Acest ceai de soc este indicat pentru combaterea alergiei, a acneei și a bolilor de piele, fiind un depurativ puternic și cu acțiune rapidă.

— În cistitele acute – se bea minimum 1 litru de infuzie fierbinte pe zi, vreme de 3 zile. Acest tratament creşte diureza, reduce durerea la urinare şi creşte eficienţa antibioticelor de sinteză sau naturale.

— În tratamentul obezității și al celulitei, acest ceai este un ajutor prețios, favorizând eliminarea mai rapidă a țesutului adipos în exces, efectele sale conjugându-se excelent cu cele ale celorlalte terapii (dietă, masaj, exerciții fizice).

Precauții, cotraindicatii

Ceaiul din flori de soc nu este recomandat pe perioada sarcinii și alăptării. Se administrează cu prudență persoanelor care urmează tratamente cu laxative și diuretice de sinteză (sub supraveghere medicală).

Persoanele cu predispoziţie alergică vor lua la început doze mici de soc, iar în cazul în care apar iritaţii pe piele, dificultăţi în respiraţie, curgerea nasului sau a ochilor, administrarea se va întrerupe.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>