Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceai de SFECLĂ ROȘIE: întărește imunitatea, luptă împotriva infecțiilor și bolilor

Sfecla roșie reprezintă un ajutor extraordinar pentru organism, în timpul sezonului rece.

Spre deosebire de restul legumelor, majoritatea vitaminelor și microelementelor din sfecla roșie nu se distrug și nu se dezactivează în procesul de prelucrare termică.

Sfecla roșie stimulează sistemul imunitar, ȋmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor , întrucât favorizează producția de noi globule roșii (proces numit eritropoieză).

Ceaiul de sfeclă roșie curăță organismul de toxine și întărește sistemul imunitar, ajutându-l să facă față infecțiilor.

Ceai de sfeclă roșie

Ceaiul de sfeclă roșie întărește imunitatea, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Culoarea sfeclei este dată de betanină, o substanță care luptă împotriva radicalilor liberi și care îi dă legumei efect antioxidant.

Vitaminele din sfecla roșie – foarte bine reprezentate de cele din grupul B (B1, B2, B3 și B6), de vitamina C și vitamina A – fortifică sistemul imunitar, digestiv și activează metabolismul celular.

Ingrediente

  • 1 kilogram de sfeclă roșie
  • 3 litri de apă

Mod de preparare

Se spală sfecla roșie, se curăță de coajă  și se adaugă într-un vas cu 3 litri de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore. Se strecoară lichidul roșu și se împarte în 4 porții. Ceaiul de sfeclă roșie se păstrează într-un recipient de sticlă.

Ceaiul de sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar

Administrare

Se bea ceaiul (cele 4 porții) la fiecare 3-4 ore, timp de 4 zile.

Beneficiile ceaiului de sfeclă roșie

Ceaiul de sfeclă roșie are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate, eliminând substanțele nocive din organism și luminând tenul.

Este recomandat inclusiv persoanelor în vârstă, care au sistemul imunitar scăzut sau care sunt în perioada de convalescență.

Ceaiul de sfeclă roșie are efect de creștere a rezistenței sistemului muscular (datorită potasiului din sfecla roșie; reduce rata la care mușchii consumă din energia organismului) și de creștere a imunității organismului.

În plus, sfecla roșie contribuie la stabilizarea ph-ului (echilibrul acid-alcalin) din organism, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul ph-ului din organism se strică.

Nu în ultimul rând, ceaiul de sfeclă roșie este recomandat persoanelor care suferă de tuse, răceală și gripă, datorită proprietăților sale decongestionante și de ameliorare a simptomelor acestor afecțiuni.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *