Ceai de Sânziene Galbene – Ploaia de Stele cu Puteri Magice

Sânzienele sau Drăgaica se numără printre plantele plăcut mirositoare, ce răspândesc în jur un parfum puternic de miere. Este planta considerată simbol al Soarelui, luminii, vieții, iar datorită saponinelor și unei enzime din conținutul ei, drăgaica este unică.

Perioada solstiţiului de vară este perioada de maximă înflorire, în apropierea sărbătorii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie), cunoscută și sub termenul popular de ”Sânziene” sau ”Drăgaică”.

Asemănătoare cu o ploaie de stele, florile mici, de culoare galbenă, sunt dispuse sub formă de 4 petale așezate în semnul Sfintei Cruci, ceea ce duce la credința că planta este magică și binecuvântată de Dumnezeu.

Proprietățile vindecătoare ale sânzienelor galbene sunt multiple, asta datorită conținutului chimic divers, glicozide, coloranți galbeni și roșii, acizi organici, taninuri, enzime de închegare a laptelui și săruri minerale.

sanziene galbene

Sanziene Galbene

Ceai de sânziene. Preparare și administrare

♣ Adăugați 1 linguriță cu vârf la 1 litru de apă, opăriți și lăsați la infuzat. Strecurați și beți din două în 2 ore cu înghițituri mici, până seara. În afecțiunile mai grave, beți 4 căni de ceai în fiecare zi.

♣ Se utilizează ca adjuvant în hiper și hipotiroidie, noduli tiroidieni, paralizia corzilor vocale, tumori de laringe, laringite, nevroze, isterie, afecțiuni ale aparatului urinar, gută, hidropizie, reumatism, impotență, tulburări minore ale somnului, otită, dermatoză, boli digestive.

Indicațiile terapeutice ale ceaiului de sânziene

  • Protejează rinichii și ficatul

Eficient atât în tratarea bolilor de rinichi, cât și a afecțiunilor localizate la nivelul ficatului, ceaiul de sânziene este recomandat și în afecțiunile instalate la pancreas și splină. Este eficient și în hidropizie (acumulare de lichid în țesuturi) și cloroză (o formă de anemie). În acest caz, este recomandată infuzia combinată de flori, pe care o puteți obține astfel:

♦ Într-o jumătate de cană cu apă adăugați 2 lingurițe cu pulbere de sânziene, lăsând la înmuiat de seara până dimineața. Filtrați și opăriți pulberea rămasă cu o jumătate de cană cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 15 minute, lăsați la răcit, după care amestecați cele 2 extracte.

♦ Consumați câte 3 căni de infuzie pe zi, înainte de servirea meselor principale, timp de 2 luni. Tratamentul poate fi reluat după o pauză de 30 de zile.

  • Insuficiență renală

Dacă suferiți de insuficiență renală ce necesită dializă, puteți apela cu încredere la tratamentul cu infuzie preparată din sânziene, urzică moartă și splinuță, amestecate în părți egale.

Sanziene

Sanziene

Preparați o infuzie dintr-o lingură din acest amestec și 300 ml apă clocotită, lăsând la infuzat timp de 3 minute. Filtrați și serviți câte 3-4 căni de ceai pe zi, prima cană servindu-se întotdeauna cu 30 de minute înainte de micul dejun, cu înghițituri mici. Restul îl puteți consuma pe parcursul zilei.

  • Reglează tiroida

Gargara cu infuzie concentrată de sânziene este indicată în tratamentul laringitei, afecțiunile corzilor vocale și ale glandei tiroide.

O puteți obține din 3 lingurițe de plantă uscată și 250 ml apă clocotită. Zilnic, faceți gargară cu câte 3 căni de infuzie de sânziene.

  • Pentru cancer în cerul gurii

Sânzienele proaspete și mărunțite se opăresc, respectiv o linguriță cu vârf de plantă la o cană cu apă. Clătiți zilnic gura și faceți gargară cât mai adânc, după care scuipați ceaiul. Zilnic, veți folosi aproximativ 2 litri de ceai.

Puteți bea câte 1 lingură de ceai de sânziene, din 2 în 2 gargare. După ce dispare tumoarea, continuați să beți, timp de câteva luni, un ceai depurativ, cu rol de împiedicare a formării cancerului.

  • Pentru cancer la sân

Miraculoasa plantă are un efect foarte bun ca adjuvant în cancerul uterin, cancerul limbii, mamar și laringian.

Evoluția cancerului la sân poate fi stopată prin consumul zilnic a doi litri de ceai de sânziene în amestec cu ceai de coada -șoricelului. Beți câte 3-4 căni de ceai, zilnic.

  • Pentru o piele netedă

Compresele cu infuzie de sânziene sunt recomandate, în cosmetică, pentru menținerea elasticității pielii și estomparea ridurilor fine.

Preparați o infuzie dintr-o linguriță de flori uscate și dintr-o cană cu apă clocotită. Umeziți o compresă cu acest amestec, aplicând pe față dimineața și seara.

loading...
Loading...

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *