Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CEAI de SALCIE pentru RĂCEALĂ – are toate efectele aspirinei sintetice, însă fără efecte secundare neplăcute

Aspirina sintetică este întrebuințată cel mai des pentru scăderea febrei în caz de răceală sau de gripă.

Însă, din cauză că irită tubul digestiv, aspirina sau acidul acetilsalicilic poate duce la arsuri gastrice, dureri abdominale, greață și vărsături, favorizând apariția ulcerului gastric.

Aspirina favorizează retenția apei, manifestată prin umflarea picioarelor și prin hipertensiune arterială . Rinichii se ocupă cu eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, reglând astfel tensiunea arterială.

Scoarța de salcie înlocuiește aspirina

Un înlocuitor natural al aspirinei sintetice este scoarța/coaja de salcie albă. Salciei îi datorăm cel mai folosit medicament din lume, aspirina, care a fost pentru prima oară extrasă din scoarța sa de către un chimist german, acum mai bine de un secol.

Spre deosebire de aspirina sintetică, salcia nu are nici un fel de efecte secundare neplăcute, ci din contră – este un remediu foarte echilibrat și care poate fi folosit pe perioade lungi de timp.

Ceai din coajă de salcie albă

Scoarța salciei (Salix alba) este o bogată sursă de salicină. Odată asimilată de organism, salicina se transformă în acid salicilic, principiul activ din aspirina sintetică.

Mod de preparare și administrare

Peste 10 g plantă uscată și măruntită (poate fi găsită și în farmacii sau în magazinele cu produse naturiste) se toarnă 250 ml. de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară.

Ceaiul se bea cât mai fierbinte, 3 căni pe zi, până la vindecare. Pe timpul tratamentului cu salcie, se recomandă, în mod special, consumul masiv de lichide.

Aspirină naturală

Salcia scade sau elimină durerile de cap și musculare, mărește imunitatea și ajută organismul să lupte împotriva infecției.

Totodată, elimină stările de confuzie mentală și de somnolență, care adesea însoțesc răcelile severe.

Scoarța de salcie are efecte febrifuge mai ușoare decât aspirina de sinteză, în schimb, nu are acțiunile adverse (în special asupra stomacului și a vaselor de sânge) ale medicamentului de sinteză.

Salicilații din scoarța de salcie tratează mai bine durerile de cap (produsă de curenții de aer reci, de viroze, de oboseală, etc.) decât aspirina de sinteză.

Precauții și contraindicații

Tratamentul cu salcie este contraindicat persoanelor sensibile la aspirină, precum și femeilor însărcinate sau care alăptează. Nu este indicat consumul de salcie, sub nici o formă, în caz de boli renale, astm bronșic, dermatite de contact.

Cei care sunt alergici la aspirină ar trebui să stea departe de scoarța de salcie, contraindicată, totodată, și persoanelor cu diabet zaharat, ulcer gastric, astm, boli de rinichi, hiperuricemie și gută.

Scoarța de salcie poate încetini coagularea sângelui și orice administrare ar trebui oprită cu 14 zile înaintea oricărei intervenții chirurgicale programate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *