Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de SALCIE, MĂCEȘE și TEI – vindecă rapid răceala și gripa

Cele mai supărătoare boli ale sezonului rece sunt răceala și gripa.

Ceaiurile din plante reprezintă un remediu de bază în vindecarea acestor afecțiuni.

Infuziile cu efect energizant, expectorant și revitalizant sprijină organismul în procesul de vindecare. Un elixir care ajută organismul să se refacă mai repede este cel cu măceșe, tei și salcie.

Ceai de măceșe, tei și salcie

Este un adevărat elixir pentru imunitate. Stimulează refacerea țesuturilor și ȋncurajează formarea anticorpilor care luptă împotriva virușilor.

Ingrediente

  • 2 linguri de scoarță de salcie
  • 2 linguri de măceşe
  • 2 linguri de flori de tei
  • 1 cană de apă (250 ml.)
  • miere, după gust

Mod de preparare

Scoarța de salcie se pune la fiert, timp de 15 minute, cu 1 cană de apă. Se adaugă și măceșele și se mai lasă să fiarbă, pe foc mic, pentru câteva minute.

În final, se adaugă florile de tei, lăsându-se la infuzat (în repaos) vreme de 5 minute. Decoctul se filtrează și se îndulcește după gust, cu miere.

Administrare

Se beau câte 2-3 căni de decoct călduț, cel puțin 4-5 zile.

Scoarța de salcie

Scoarța de salcie conține aspirină organică, un amestec natural de săruri ale acidului salicilic.

Salcia scade sau elimină durerile de cap și musculare, mărește imunitatea și ajută organismul să lupte contra infecției. În acelaşi timp, elimină stările de confuzie mentală și de somnolență, care adesea însoțesc răcelile severe.

Măceșele

Măceșele sunt foarte bogate în vitamina C, îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar și întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-le să își exercite rolul de barieră în fața microorganismelor infecțioase.

Ele incurajează formarea anticorpilor care luptă împotriva virușilor și bacteriilor ce invadează organismul, alungând cu succes infecțiile și bolile.

Florile de tei

Conțin substanțe care stimulează refacerea țesuturilor, ajutând organismul să inlocuiască rapid celulele bolnave cu altele noi și sănătoase.

Florile de tei ajută la reglarea temperaturii organismului și la eliberarea căilor respiratorii de secrețiile în exces. Reduc și elimină durerile musculare, durerile de cap asociate răcelilor (virozelor respiratorii), gripei.

Contraindicații

Ceaiul de salcie, măceșe și tei este contraindicat în sarcină, alăptare, persoanelor sensibile la aspirină, în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecțiunilor renale și hepatice severe, ulcerului gastro-duodenal, persoanelor cu probleme cardiace.

loading...
Loading...