Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de MĂGHIRAN: rețeta care crește rapid imunitatea organismului

Ceaiul de măghiran (Majorana hortensis) este, probabil, unul din mijloacele cele mai rapide de mărire a imunității.

Acest elixir ne poate salva atunci când declanșarea guturaiului sau a gripei este iminentă.

Explicația: are efecte de mărire rapidă a temperaturii organismului, producând un fel de acces de febră – deloc dezagreabil – care permite sistemului imunitar să acționeze extrem de eficient.

Ceai de măghiran – efecte

Tonic – aperitiv, antispastic, carminativ, neurotonic, sedativ, antibacterian.

Ceai de măghiran – rețetă, administrare

Se adaugă 1 linguriță de pulbere de măghiran la 1 cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se filtrează și se consumă cât mai cald.

  • Se beau 2-4 căni de infuzie fierbinte de măghiran într-un interval de timp de 2 ore, ceea ce va produce o puternică încălzire a corpului, precum și o senzație de relaxare în toți mușchii.

Este indicat să nu se facă mari cantități mari de ceai dintr-o dată, pentru ca temperatura acestuia să nu scadă, pierzându-și efectele sudorifice scontate.

  • Acest tratament cu ceai de măghiran se aplică 1 zi, maximum 3 (timp în care va trebui să ne ferim de frig și vom evita oboseala). Poate face minuni în cazurile în care simțim că ne imbolnavim de gripă, chiar în primele faze ale bolii.

Ceaiul de maghiran stimuleaza sistemul imunitar

Cui îi este recomandat ceaiul de maghiran

– persoanelor foarte sensibile la frig, care au probleme circulatorii traduse prin răceala extremităților sau care se confruntă cu oboseală și contracturi musculare;

– celor care se confuntă cu momente de impas psihologic, când boala poate apărea cs o consecință a asteniei, tristeții sau a lipsei noastre de tonus lăuntric (are efecte antidepresive și chiar euforizante intense);

– persoanelor supraponderale sau care rețin foarte multă apă în corp, datorită efectelor sale diuretice și sudorifice puternice (ideal atât pe termen scurt, cât și pentru cure mai lungi).

Alte întrebuințări ale ceaiului de măghiran

  • lipsa poftei de mâncare;
  • hiposecreţie gastrică;
  • colici;
  • balonări;
  • nevroză cardiacă.

Contraindicații

Ceaiul de măghiran nu va fi consumat de către persoanele care suferă de hipertensiune, care au avut accidente vasculare, care deja au febră cu valori mari (peste 38 de grade Celsius). Este contraindicat în sarcină și alăptare.

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>