Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de MĂCEȘE mai bun decât pastilele de vitamina C

Măceșele (Rosa canina) dețin recordul în ceea ce privește concentrația ridicată de vitamina C.

În pulpa măceşelor se găsește de 50 de ori mai multă vitamina C decât în lămâi și de 200 de ori mai multă decât în mere.

Foarte important este și faptul că vitamina C conținută de boabele de măceș se asimilează foarte repede în organism și este de două ori mai eficientă decât echivalentul ei de sinteză.

Măceșele mai conțin și alte substanțe valoroase pentru sistemul de apărare al organismului: vitaminele A și E, o parte din complexul B și vitamina K.

Totodată, sunt un mineralizant de excepție, fiind bogate în magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu, seleniu și zinc.

Macerat de măceșe la rece

Ingrediente

  • 2 lingurițe (10 g) de măceșe uscate și zdrobite
  • 1 cană de apă rece

Mod de preparare și administrare

Se toarnă apa rece peste măceșele uscate și zdrobite. Se acoperă și se lasă la macerat pentru 24 de ore, timp în care maceratul trebuie amestecat de 3-4 ori.

După această perioadă, lichidul se strecoară și se consumă. Puterea energizantă a măceşelor crește dacă în macerat se adaugă 1 linguriță de miere de albine și câteva picături de suc de lămaie.

  • Se consumă câte 2 căni pe zi, dimineața și seara, vreme de 2 săptămâni.

Maceratul de macese stimuleaza sistemul imunitar

Observații

• La prepararea remediilor pe bază de măceșe se recomandă evitarea completă a uneltelor de metal (fier, cupru), ȋntrucât acestea catalizează descompunerea enzimatică a vitaminei C.

• Toate uneltele trebuie să fie din metal emailat, inox, mase plastice, sticlă, lemn, teflon, etc.

• Cea mai mare putere tămăduitoare o au fructele măceșului de munte.

Beneficiile maceratului la rece

A fost demonstrat faptul că măceșul este mai bun decât pastilele de vitamina C, acționând la fel de prompt, dar fiind mult mai ușor de asimilat de organism.

Maceratul la rece valorifică principiile active ale măceșelor. Procedeul de macerare la rece păstrează intactă vitamina C, considerată regina vitaminelor, căci poate fi folosită atât ca terapie de prevenție, cât și curativ.

Principiile active din acest elixir ȋncurajează formarea anticorpilor care luptă împotriva virușilor și bacteriilor ce invadează organismul, alungând infecțiile și bolile.

Este un excelent stimulator al angrenajului imunitar, ajutând organismul să reziste la asaltul bolilor iernii.

loading...
Loading...