Ceai de CRIN SĂLBATIC: leac pentru boli şi tonifiant de excepţie al organismului

Crinul sălbatic (Hemerocallis fulva), de culoare galbenă sau portocalie, nu trebuie confundat cu crinul obişnuit de grădină.

Creşte prin locuri umbroase şi la margini de ape, iar prima descriere a calităţilor sale terapeutice se găseşte într-un tratat medical chinez din anul 2697, înaintea erei noastre.

Cercetările savanţilor îi confirmă calităţile antimicrobiene, hemostatice, antiinflamatoare, de vindecare a rănilor.

În scopuri medicinale, se folosesc frunzele, florile şi tulpinile – care se culeg pe toată perioada înfloririi – şi rădăcinile – recoltate toamna sau primăvara.

Ceaiul de crin sălbatic se poate utiliza ca un bun adjuvant în tratamentele interne pentru:

Insuficiență cardiacă, angină pectorală, astenie, epuizare

Peste 10 flori mici de crin galben se toarnă 250 ml. de apă fierbinte. Se acoperă cu capac, se înveleşte cu un prosop şi se lasă la infuzat timp de o oră, apoi se strecoară.

  • Ca adjuvant în insuficiență cardiacă, angină pectorală, astenie, epuizare fizică, se beau câte 50 ml, de 3-4 ori pe zi, în cure de 15 zile, cu pauze de 7 zile.

Crinul salbatic are efecte antimicrobiene si antiinflamatoare

Tumori de diverse localizări, tonifiant

Ceaiul se ia în completarea tratamentului de bază, sub supraveghere medicală.

Peste 1 lingură de frunze uscate de crin portocaliu şi 1 lingură de turiţă mare se toarnă 500 ml. apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 2-3 ore, apoi se strecoară.

  • Se beau câte 120 ml. de lichid încălzit, amestecat cu jumătate de linguriţă de miere, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de 2 săptămâni. Între cure se face o pauză de 7 zile.

Ceaiul este benefic şi pe post de preparat tonifiant.

Boli ginecologice, cistită, uretrită

În 500 ml. apă se adaugă câte 1 lingură de rădăcini de crin şi de lemn-dulce, zdrobite. Se lasă să fiarbă pe foc mic timp de 15 minute, după primul clocot. Se strecoară.

  • Se iau câte 50-60 ml, de 5-6 ori pe zi, între mese, timp de 3 săptămâni.

Arsuri

Se toacă împreună florile şi frunzele unui crin. Se iau 4 linguri de masă tocată şi se infuzează într-o cană de apă clocotită, timp de 30 de minute, după care se filtrează.

  • Se ia o bucată de tifon împăturit, se îmbibă cu infuzie şi se aplică pe zona afectată.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *