Ceai de Coada – Șoricelului. Panaceu cu Efecte Remarcabile Asupra Sănătății

Coada-șoricelului (Achilea millefolium) este recomandată ca remediu natural în tratarea numeroaselor afecțiuni sau boli și prezintă un efect remarcabil asupra formării globulelor roșii la nivelul măduvei osoase.

În ceea ce privește obținerea preparatelor medicinale din coada-șoricelului, se recomandă folosirea florilor, însă există și variante ce susțin și folosirea părții aeriene (tulpină, frunze).

Ce conține coada-șoricelului

În florile plantei se găsește între 0,2-0,5% ulei esențial, în timp ce frunzele conțin între 0,02-0,07% ulei esențial. La rândul său, acest ulei conține sesquiterpene, îndeosebi, azulenă și lactonă achilleinică, cu rol antiinflamator.

În compoziția plantei medicinale se regăsesc tanini, flavonoide antiinflamatorii, alcaloizi, principii active, acizi organici, acid achileic, acid formic, acid acetic, valerianoic, probionic, alcooli metilic, colină și fitosteroli.

Proprietăți terapeutice

♣ Ceaiul din coada-șoricelului se prezintă cu proprietăți terapeutice extraordinare, datorate uleiul volatil cu rol de expectorant, calmant gastric, calmant intestinal, al mucoasei anorectale, antiinflamator, dezinfectant, decongestiv hemoroidal, regenerator de țesuturi și antispasmodic al căilor biliare

♣ Substanțele concentrate în plantă conțin principii antiinflamatoare, calmante, astringente și aseptice. Ceaiul de coada-șoricelului elimină sau limitează procesul antiinflamator, distrugând microorganismele și provocând strângerea țesuturilor

♣ Printre efectele benefice ale consumului de ceai din coada-șoricelului se numără și moderarea secrețiilor și încurajarea cicatrizării.

fresh herbal tea

Ceai de Coada – Soricelului

În ce indicații terapeutice își găsește întrebuințare

♣ Ca remediu natural, coada-șoricelului este indicată în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar, constipației, cancerului genital, durerilor menstruale și osteoporozei

♣ Planta este întrebuințată datorită efectelor ei benefice în afecțiunile gastritei, gingivitei, oboselii, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor, stărilor de nervozitate și mâncărimilor vaginale

♣ Pe lângă formarea globulelor roșii, ceaiul de coada-șoricelului este din plin apreciat datorită efectelor benefice în tratamentul congestiilor cerebrale.

Cum se prepară ceai de coada-șoricelului

  • Pentru uz intern

Pentru administrarea internă, puteți obține o infuzie din coada-șoricelului, adăugând 2 linguri de flori uscate la 2 căni de apă fierbinte, lăsând la infuzat 10 minute. Îl puteți îndulci cu miere sau îi puteți da savoare adăugând o felie de lămâie.

Se va servi întreaga cantitate, în mai multe reprize, pe parcursul întregii zile.

  • Pentru uz extern

– În cazul plăgilor, arsurilor, eczemelor sau hemoroizilor, puteți aplica pansamente îmbibate în infuzia obținută din 2 linguri de flori uscate la o cană de apă fierbinte.

– Pentru vindecarea hemoroizilor, se vor face băi locale cu o infuzie concentrată de coada-șoricelului, obținută din 50 grame de flori la 1 litru de apă.

Recomandări cu ceai de coada-șoricelului

Cu ceaiul de coada-șoricelului, preparat din flori și frunze, puteți trata afecțiuni ca:

  • Dureri menstruale

Substanța alcaloidă din frunze relaxează musculatura regiunii abdominale, reglează circulația sangvină și acționează ca un antispastic al sistemului vascular.

Cu o săptămână înainte de producerea menstruației, beți 2-3 căni pe zi cu ceai din coada-șoricelului.

  • Menstruație abundentă

Preparați o infuzie din 2 lingurițe de flori mărunțite la o cană de apă clocotită și beți 3 căni într-o zi.

  • Migrene

Pentru tratarea și combaterea migrenelor, consumați 2 căni de ceai pe zi

  • Tuse, bronșită 

Preparați un ceai din 2 linguri de plantă la 500 ml apă și consumați în cursul zilei.

  • Băi de șezut

Pentru mâncărimi vaginale, afecțiuni ale organelor genitale, inflamații ale ovarelor, alte afecțiuni ginecologice: folosiți 100 gr plantă la 2 litri de apă

  • Hemoroizi

Este recomandat ceaiul de coada-șoricelului combinat cu frunze de urzică, din care se vor bea 2-3 căni pe zi.

2 Comments

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *