Rețete de slăbit

CEAI de CEAPĂ pentru slăbit – rețeta simplă și foarte eficientă

Ceapa conține 89% apă, numeroase minerale și vitamine (C, E, B6, potasiu, fosfor, calciu), substanțe cu caracter antibiotic și diuretice.

Datorită proprietătilor sale multiple, ceapa se regăseşte pe lista alimentelor recomandate în timpul curelor de slăbire.

Ceapa ajută la slăbit

Ceapa este un foarte bun diuretic și exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid.

Este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu și este săracă în grăsimi saturate, sodiu și colesterol. Astfel spus, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces și de colesterol.

O modalitate mai puțin cunoscută pentru a scăpa de kilogramele în plus este ceaiul de ceapă, care are capacitatea de a reduce greutatea corporală și dă rezultate bune și în tratarea complicațiilor apărute în urma obezității.

Ceai de ceapă – preparare, administrare

Ceaiul de ceapă este recunoscut pentru puterea sa de a accelera activitatea metabolismului și procesul de slăbire, pentru acțiunea sa detoxifiantă, diuretică și laxativă.

Dieta cu ceai de ceapă nu necesită un regim special. Cu toate acestea, nu se va face abuz de zahăr, prăjiturile se înlocuiesc cu fructe și se consumă suficientă apă (1,5-2 litri pe zi).

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 litru de apă

Ceaiul de ceapa, detoxifiant si diuretic

Mod de preparare și administrare

Se curăță cepele de coajă, se spală și se fierb timp de 20 de minute într-un litru de apă, apoi se strecoară decoctul. Se poate îndulci cu miere, pentru un gust mai bun.

Se bea 1 ceașcă în fiecare seară, timp de 5 zile. Pulpa cepei are efect laxativ, astfel că nu trebuie consumată în exces. După cele 5 zile, se face pauză de câteva zile.

Favorizează scăderea în greutate

Ceapa are influențe asupra metabolismului lipidic, prezintă proprietăți reglatoare, fiind utilă în cura de slăbire. Conținutul ridicat de flavonoide din ceapă favorizează arderea grăsimilor și previne formarea celulelor adipoase.

Contraindicații

Ceaiul de ceapă este contraindicat în sarcină, alăptare, în timpul tratamentelor cu medicamente, bolnavilor de gastrită, de colită de fermentație, celor cu colonul iritabil, în cazul insuficienței renale și cardiace.

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>