Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de CĂTINĂ pentru COPII – bogat în vitamina C, pentru creșterea imunității

Datorită aportului mare de minerale, vitamine și uleiuri esențiale, boabele de cătină sunt un remediu excelent pentru creșterea imunității la copii.

Boabe portocalii, cu gust acrișor, fructele de cătină sunt recunoscute drept cele mai eficiente și complete polivitamine naturale.

Conțin minerale și cantități însemnate de vitamina C, dar și de vitamina A și betacaroten (puternic antioxidant natural, care contribuie la regenerarea țesuturilor prin crearea de celule noi).

Consumul  zilnic de vitamina C este extrem de important în mod special pentru copii. Organismul lor are nevoie de un aport sporit de vitamina C în perioadele de activitate fizică și psihică intensă, în convalescență, în perioada sezonului rece.

Macerat de cătină, pentru copii

Maceratul de cătină este un remediu preferat de copii și convalescenți. Este foarte ușor de asimilat și ȋnviorător. Poate fi ȋmbogățit prin adaosul unei lingurițe de pulbere de măceşe și de afine.

Mod de preparare și administrare

2 lingurițe de pulbere de cătină se pun într-un pahar cu apă și se lasă la macerat, la temperatura camerei, de seara până dimineața, când se amestecă cu 1 linguriță de miere lichidă. Lichidul nu se filtrează, iar la sfârșit se consumă și pasta de cătină rămasă în pahar.

Pentru intărirea sistemului imunitar, pentru creșterea imunității la copii, se face o cură de 4 săptămâni cu macerat la rece de cătină, administrat cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese.

Ceai de cătină cu miere (sirop)

Consumat cu regularitate, remediul îi ferește de răceală și gripă atât pe copii, cât și pe adulți.

Mod de preparare

La 1 cană cu apă (250 ml) se pun 2 linguri de fructe uscate și mărunțite. Preparatul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. La final, se filtrează.

Se amestecă 500 ml. decoct de cătină (preparat în modul prezentat mai sus; se dublează cantitățile) cu 500 g miere de tei lichidă.

Decoctul cald se toarnă peste miere și se amestecă până la omogenizare. Se transferă în recipiente din sticlă sterilizate și se păstrează în frigider.

Administrare 

Se recomandă 5 ml. (1 linguriță), de 3 ori pe zi, pentru copii, și dublu pentru adulți. Se consumă cu regularitate, în timpul iernii.

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>