Ceai de BRUSTURE cu efect rapid în DIABET, PIETRE la FIERE și RINICHI

Ceaiul de brusture (Arctium lappa) are proprietăți detoxifiante de excepție, care îl recomandă în multe afecțiuni.

De la plantă se folosește rădăcina, care conține săruri de potasiu, ulei volatil și substanțe antimicrobiene.

Din rădăcina de brusture se prepară ceaiuri care stimulează funcțiile renale și cutanate, elimină toxinele și previn retenția de apă în organism.

Cele mai importante proprietăți ale ceaiului de brusture:

  • diuretic, elimină acidul uric, coleretic, antisifilitic, antidiabetic, antibiotic natural contra bacteriilor gram-pozitive, ca stafilococul auriu, streptococii și pneumococii.

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Prin administrarea ceaiului din rădăcina de brusture, nivelul zahărului din sânge se reduce simțitor.

Brusturele reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice.

Terapia este recomandată mai ales bolnavilor de diabet.

• Se folosesc 2 linguri de rădăcină mărunțită de plantă la 500 ml de apă clocotită. Ceaiul se fierbe la foc mic, timp de 2 minute, apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se bea călduț, în trei reprize, în decursul unei zile. Tratamentul trebuie urmat 15 zile pe lună.

• Se pun 59 g de rădăcina într-un litru de apă rece. Se pune pe foc, se lasă să clocotească 9 minute, apoi se filtrează. Se beau 3 căni pe zi, între mese. Se observă rapid o diminuare a nivelului glicemiei.

Elimină pietrele de la fiere şi de la rinichi

Un tratament de 3 zile cu ceaiuri de brusture şi turiţă-mare (Agrimonia eupatoria) elimină fără probleme pietrele de la fiere şi de la rinichi.

Cum se procedează

2 linguri de rădăcină de brusture mărunţită se toarnă în 500 ml apă clocotită şi se mai lasă să fiarbă 2 minute, apoi se lasă la infuzat 15 minute.

Între timp, separat, se prepară ceaiul de turiţă-mare, sub formă de infuzie:1 lingură de plantă se opăreşte cu 500 ml apă clocotită.

După răcire, cele două ceaiuri se strecoară şi se amestecă. Se bea întreaga cantitate, porţionată pe o zi. Reţeta se mai repetă 2 zile, apoi în ziua a patra se reface examenul radiologic, pentru a se vedea dacă mai există pietre sau nu.

Observație importantă

În zilele de ceaiuri, nu se mănâncă alimente care conţin calciu (lapte, brânză, caş, fasole).

În general, pentru a preveni formarea pietrelor la fiere sau la rinichi, e bine ca în apa de băut să se pună puţin oţet de mere organic.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *