Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de BANANE – rețeta cercetătorilor contra stresului, depresiei, insomniilor, migrenelor

Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt incontestabile.

Aceste fructe sunt recunoscute în special pentru efectele lor de relaxare și de ameliorare a stării de spirit.

Însă și cojile de banană sunt eficiente în reducerea stresului, și nu numai, datorită proprietăților calmante și relaxante pentru sistemul nervos.

Cercetătorii de la Universitatea din Taiwan au descoperit că ceaiul din coajă de banană, administrat zilnic, ȋmbunătățeşte starea de spirit, reduce considerabil stresul și anxietatea, combate depresia, alungă insomnia și durerile de cap.

Totodată, s-a constatat că după trei zile de administrare de coajă de banană nivelul serotoninei (‘’hormonul fericirii’’) din organism crește cu pană la 15%.

Aceștia recomandă ca ceaiul de banană să fie preparat și administrat astfel:

Ceai din coji de banane

Se iau 2 coji de banană, se spală bine și se pun la fiert într-un litru de apă. Când apa începe să clocotească, se mai lasă vasul pe foc timp de 10 minute. Se acoperă și se lasă la infuzat, pană la răcirea completă.

Se administrează câte 1 ceşcuță, zilnic, timp de 2 săptămâni.

Ceai din pulbere de coajă de banană

Prepararea pudrei din coajă de banană

Se aleg doar bananele cu coaja galben-aurie, fără pete negre sau lovituri. Se spală cu apă caldă și se clătesc foarte bine. Se desfac și se scoate fructul.

– pentru conservare, se introduc cojile de banane în pungi de plastic, la congelator;

– dacă la prepararea ceaiului se folosesc coji de banane congelate, acestea se lasă la dezghețat, timp de o oră; cojile vor deveni brune.

Cojile de banane se asează pe o tavă și se întroduc în cuptorul încălzit la o temperatură de 65 de grade Celsius. Se lasă să se usuce bine, timp de aproximativ o oră.

Se lasă să se răcorească, după care cojile se rup în bucăti și se macină prin blender. Pulberea obținută se păstrează în recipiente închise ermetic și se depozitează într-un loc întunecat și răcoros.

Prepararea ceaiului 

Peste 1 linguriță de pulbere de coajă de banană se toarnă 1 ceaşcă de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul se strecoară printr-un tifon.

Se bea pe îndelete, de preferință seara, înainte de culcare. Durata tratamentului este de 21 de zile.

loading...
Loading...