Ceai ayuverdic pentru eliminarea TOXINELOR şi GRĂSIMILOR acumulate la nivelul ABDOMENULUI

Organismul se intoxică în mod sistematic şi fără întrerupere pe întreagă durată a vieţii, mai ales în cazul unei alimentaţii dezechilibrate.

Una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii premature este acumularea de toxine în organism prin autointoxicare.

În medicina ayurvedică, aceste toxine se numesc ama (toxinele şi grăsimile care se concentrează în celule mai ales la nivelul abdomenului).

O metodă ideală de purificare este cura cu următorul ceai ayurvedic, compus din 3 ingrediente uşor de găsit.

Ceai ayuverdic pentru purificarea organismului

Acest ceai curăță organismul de toxine, îl purifică şi ajută la eliminarea kilogramelor în plus, dacă este necesar. Se prepară foarte uşor, din ingrediente la îndemâna oricui, şi se administrează cu înghiţituri mici, pe toată durata zilei.

Ingrediente necesare

  • o jumătate de linguriţă de chimion (seminţe) –  (Cuminium cyminum)
  • o jumătate de linguriţă de fenicul (seminţe) – (Foeniculum vulgaris)
  • o jumătate de lingură de coriandru (seminţe) – (Coriandrum sativum)
  • 1 litru de apă

Modul de preparare

Se adaugă în apă feniculul, chimionul şi coriandrul. Se lasă preparatul să fiarbă, după care recipientul se îndepărtează de pe foc şi se acoperă. Se lasă amestecul la infuzat timp de 5 minute, apoi se filtrează.

Ceaiul de chimion, fenicul si coriandru curata organismul de toxine

Administare

Ceaiul se păstrează  într-un vas ermetic, care menţine şi căldura, de tipul termosului. Se bea cu mici înghiţituri, pe toată durata zilei, de 2-3 ori pe săptămână.

Are un efect pozitiv asupra întregului organism. Elimină toxinele şi favorizează eliminarea kilogramelor în plus, în special a grăsimii care se acumulează în jurul taliei.

Aceste condimente preţuite mult în bucătărie, pentru aroma lor rafinată, sunt tot atât de apreciate şi pentru virtuţile lor curative:

Chimionul are proprietăţi carminative şi antispasmodice demonstrate. În plus, amplifică activitatea metabolismului, pune sângele şi inima în mişcare, lucru ce favorizează scăderea în greutate.

Coriandrul contribuie la stimularea secrețiilor digestive, favorizează eliminarea gazelor intestinale şi calmează durerile abdominale. Compuşii chimici din coriandru separă toxinele de sânge, ţesuturi şi organe şi ajută la eliminarea lor din organism.

Feniculul este un tonic al stomacului, al intestinului. Este utilizat în special pentru tratamentul inflamaţiei gastro-intestinale, indigestiei. Uleiurile esenţiale pe care le conţine pot oferi beneficii naturale de tipul antibioticelor împotriva bacteriilor care cauzează sindromul şocului toxic.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *