Cea mai bună SUPĂ de GĂINĂ împotriva RĂCELII

Supa de găină, de altfel foarte gustoasă, are o tradiţie seculară ca leac împotriva răcelii.

Medicul internist Stephen Rennard de la University Nebraska Medical Center spune că această supă era recomandată încă din veacul al 12-lea, de către Moses ben Maimon (Maimonides), un celebru medic evreu, stabilit în Egipt, pacienţilor săi cu afecţiuni ale căilor respiratorii.

Ȋntr-adevăr, studii realizate până în prezent au dovedit că supa de pui contribuie la prevenirea inflamațiilor și congestiei căilor aeriene superioare.

Așadar, dacă ați răcit sau aveți gripă, este bine să aveți permanent o oală cu supă de pui pe aragaz.

Leac împotriva răcelii

Supă de găină ne aprovizionează cu cantitatea de lichid necesară organismului pentru a lupta contra viruşilor și reduce şi inflamaţiile provocate de ei.

Medicul Stephen Rennard și colegii săi au organizat un experiment în laborator. Aceștia au pregătit o supă după rețeta primită de la bunica unuia dintre cercetători și au urmărit efectul într-o eprubetă.

Au constatat o reducere a mobilității anumitor globule albe din sânge, care sunt responsabile pentru unele simptome ale răcelii, cum ar fi inflamarea mucoaselor.

Supă de găină

Supă preparată de ei se compunea din:

 • o găină întreagă, ceapă, un cartof dulce, păstârnac, sfeclă, morcovi, ţelină, pătrunjel, sare şi piper; reţeta ar putea fi completată, pentru asezonare, cu usturoi, ghimbir şi, cui îi place, ardei iute.

Mod de utilizare

Se pune o găină în apă rece și se dă într-un clocot, după care se lasă să fiarbă la foc mic minimum două ore și jumătate.

Timpul îndelungat de fierbere este o condiție indispensabilă a eficacității terapeutice, numai în acest mod fiind extrase din găină substanțele active.

Restul ingredientelor sunt importante pentru gust, nu însă și pentru efectul supei. Se consumă o farfurie sau două, cât de fierbinte se poate.

Supă de găină contra răcelii – rețeta Americană

Ingrediente (pentru 10 persoane)

 • 1 găină întreagă, decupată în opt bucăți
 • 1 kg de morcovi tăiați felii rotunde
 • 1 kg de ceapă
 • 8 căței de usturoi zdrobiți
 • sare
 • piper
 • pătrunjel
 • mărar.

Mod de preparare

Se pun bucățile de carne într-o oală mare, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Reduceți focul și lăsăți supa să fiarbă, luându-i spuma, dacă e cazul.

Adăugați rondelele de morcovi și ceapă tocată, apoi lăsați să fiarbă timp de 2-3 ore, adăugând apă, pe măsură ce se evaporă.

Separat, pisați usturoiul în mojar, asezonați-l după gust, cu piper, pătrunjel și mărar și turnați-l în supă. Opțional, pentru o supă mai groasă, pasați legumele și puneți-le înapoi în lichid, lăsându-le să mai dea o dată un clocot. Se adaugă și puțină sare.

Lăsați o parte din usturoi pentru a-l pune înainte de servire, în farfurie.

loading...
Loading...

3 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>