Cea mai bună rețetă de SALATĂ VERDE pentru tubul digestiv

Salata verde are efecte terapeutice puternice asupra sistemului digestiv, atât de solicitat.

Mai mult, salata verde ajută la întreținerea întregului organism, prin conținutul său de fibre și de principii amare, fiind de un real folos pentru funcția hepatică, pentru funcția de eliminare a reziduurilor toxice din corp, pentru sistemul nervos.

O sută de grame de salată verde, consumate de două ori pe zi, eventual cu pâine neagră, asigură necesarul de fibre alimentare al organismului, ajutând la combaterea constipației.

Salată verde, pentru tubul digestiv

Se ia o salată de mărime medie, se spală bine în apă călduță, după care se taie sau se rupe. Se pune într-un vas în care se adaugă oțet de mere după gust, ulei, sare naturală și mărar tocat.

Se consumă în mari cantități la fiecare masă, fie ca aperitiv, fie ca garnitură la diverse mâncăruri. Cu cât doza e mai mare, cu atât mai bine.

Cele mai importante efecte terapeutice

Datorită fibrelor alimentare nedigerabile pe care le conține, salata verde preparată după rețeta prezentată este o adevărată matură pentru tubul digestiv.

Mai exact, este utilă în cazurile de constipație, colită de putrefacție, intoxicare cronică a organismului.

Apoi, salata verde conține principii active amare care stimulează secreția de sucuri gastrice, precum și peristaltismul tubului digestiv, fiind recomandată în dispepsie, gastrită hipoacidă, digestie dificilă (oțetul natural din salată este și el un excelent tonic digestiv), atonie gastrică sau intestinală.

Digestie lentă

Cu un sfert de oră înainte de masă se consumă salată verde acrită din belșug cu oțet de mere organic și presărată cu puțin piper negru. Efectul tonic digestiv este unul garantat.

Constipație

Se recomandă adăugarea de ulei de măsline în salată și acrirea ei cu suc de fructe verzi – corcodușe, prune, caise, etc.

Având un volum mare, salata verde joacă rolul unui piston care împinge conținutul intestinului și îl curăță, în timp ce uleiul de măsline și sucul de fructe verzi facilitează procesele de eliminare.

Precauții

Persoanele care suferă de colită de fermentație trebuie să consume cu moderație salată verde și doar atunci când este de curând preparată, în caz contrar existând riscul agravării acestei afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.