Ce SUCURI să consumaţi pentru scăderea COLESTEROLULUI

Sucurile naturale din fructe şi legume pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului ‘’rău’’, asociat cu un risc sporit de boli cardiovasculare.

Colesterolul în exces  se poate depune pe pereţii vaselor de sânge, care irigă şi hrănesc organe vitale (inimă, creier), ceea ce duce, printre altele, la un risc ridicat de accident vascular cerebral şi infarct.

Pentru scăderea concentraţiei colesterolului ‘’rău’’, natura ne vine în ajutor cu câteva remedii sub formă de sucuri, care, consumate în cure pe termen lung şi acompaniate de un stil de viaţă sănătos, pot fi soluţii la îndemână, cu adevărat eficiente.

Suc de varză şi usturoi

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Hawaii, Statele Unite, unii compuşi din varză împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă) către vasele de sânge şi către ţesuturi. Totodată, varza împiedică formarea plăcilor de aterom şi sclerozarea pereţilor arterelor.

Elementele chimice din compoziţia usturoiului întăresc sistemul imunitar, subţiază sângele, favorizează circulaţia, împiedică formarea cheagurilor de sânge, fiind un medicament natural împotriva colesterolului.

♣ Se prepară un suc din 2 căpăţâni de usturoi şi o jumătate de varză de mărime medie, la care se adaugă 1 pahar cu apă. Sucul se consumă în fiecare dimneaţă, în cură de maximum o săptămână.

Suc de sfeclă cu morcov

Sucul de sfeclă roşie are un efect extraordinar pentru menţinerea sănătăţii şi a elasticităţii vaselor de sânge. Principiile active din această legumă dilată vasele de sânge de la extremităţile corpului, stimulează inima să pompeze cu mai multă putere sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia.

Morcovul blochează asimilarea grăsimilor saturate şi a colesterolului, efectul celulozei asupra nivelului trigliceridelor din sânge fiind extraordinar.

♣ Se administrează 100 – 300 ml. suc de sfeclă (sfeclă nu se curăță de coajă) combinat cu suc de morcovi, zilnic, timp de 3 săptămâni.

suc colesterol.

Sfecla imbunatateste circulatia

Suc de ţelină şi suc de morcov

Studiile de medicină experimentală au arătat că, în cazul animalelor cu hipercolesterolemie indusă, frunzele proaspete de ţelină (extract apos) scad nivelul de colesterol negativ din sânge cu până la 20%.

♣ Se amestecă 50 ml. suc din frunze de ţelină (o mână frunze ţelină + 10 linguri apă) cu 50 ml. suc de morcov. Se consumă zilnic, dimineaţa, în cure de 56 de zile.

Suc de mere

Sucul de mere are rol depurativ, elimină toxinele şi curăţă sângele în mod natural. Consumat în mod regulat, el creşte colesterolul ‘’bun’’, îl scade pe cel ‘’rău’’, promovând sănătatea cardiovasculară, reducând riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic.

♣ Se consumă 4 căni de suc de mere (1 litru), zilnic, înainte sau cu 2 ore după masă, în cură de o săptămână.

Suc de cireşe

Sucul de cireşe de un roşu închis sau cele negre, coapte foarte bine, obţinut prin zdrobire urmată de stoarcere prin tifon, sau prin centrifugare la storcătorul electric casnic, conţine substanţe care influenţează metabolismul grăsimilor şi fluidifică sângele. Acest elixir de sănătate previne depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi apariţia cheagurilor de sânge (previne crizele cardiace şi infarctul).

♣ Se consumă o jumătate de litru sau 1 litru de suc de cireşe, în fiecare zi, în cură de minimum 2 săptămâni.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *