Sfaturi, Tratamente naturiste

Ce se întâmplă după ce ardem câteva ACE de BRAD în cameră

Aromaterapia folosește exclusiv uleiul volatil extras din acele de brad, din vârfurile de crengi sau din conuri.

Esența obținută acționează blând, ușurează respirația, are proprietăți calmante și tonifiante.

Evaporarea uleiului eteric în încăperi dă un sentiment de siguranță și confort. Are acțiune liniștitoare și reconfortantă, ne îmblânzește și în același timp ne impulsionează să fim mai activi.

Fumigațiile cu brad

Atât acele, conurile și rășina bradului au fost întrebuințate ca material pentru fumigații cu mult înainte ca tămâia, smirna și alte substanțe prețioase să ajungă în Europa.

Principalul rol al fumigațiilor cu ace de brad constă în purificarea aerului în casă – se ard mocnit ace de brad pe plită/recipient de metal.

În planul fizic, ele servesc la dezinfectare, atât în timpul unei boli, cât și în perioada de convalescență. Mireasma lor puternică nu este doar plăcută, ci și binefăcătoare trupului:

  • previn și chiar vindecă bolile respiratorii;
  • ȋmbunătățesc fluxul sanguin cerebral;
  • oxigenează organismul;
  • elimină procesele inflamatorii;
  • consolidează sistemul nervos;
  • elimină durerea.

În plan energetic, fumigațiile cu brad contribuie la curățarea ambianței, a locului în care trăim, de sentimente apăsătoare și sumbre.

Crengile de brad, aprinse de la flacăra unei lumânări, umplu camerele cu o aromă plăcută, curată, sugerând o atmosferă caldă, în care ne simțim la adăpost de toate relele.

Săculețe din pânză cu ace de brad

Vindecătorii din popor se foloseau de mireasma cetinii pentru a liniști sufletul, dăruind un somn odihnitor și revigorant oamenilor frământați de necazuri și griji.

Aceștia îi sfătuiau pe cei care se luptau cu insomnia, ori care se trezeau plini de spaimă în timpul nopții, să își pună sub pernă săculețe din pânză pline cu ace de brad.

Timpul petrecut în apropierea unui brad

Despre brad specialiștii spun că ne ajută să depășim blocajele de energie create de oboseală și stres.

Procedeul pe care trebuie să îl urmați este simplu: așezați-vă la picioarele unui brad, rezemându-vă spatele de trunchiul său.

O căldură plăcută vi se revarsă în trup, vă învăluie și, încetul cu încetul, vă liniștește. Dispare oboseala, iar întreg corpul pare să intre în extensie.

Respirația  devine mai profundă și mai regulată, plămânii se deschid, inspirăm și expirăm amplu. Ridicați-vă în picioare și îmbrățișați trunchiul cu brațele. Epuizarea fizică dispare cu desăvârșire.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>