Ce să punem în CEAIUL VERDE ca să scăpăm de DURERILE de CAP ca prin farmec

Frigul puternic poate determina vasoconstricţie cerebrală şi conduce la dureri de cap.

Durerile de cap, o neplăcere cât se poate de comună, pot fi alungate cu medicamente naturale, printre care şi ceaiul verde.

Ceaiul verde ne scapă de durerea de cap

Se spune că ceaiul verde poate vindeca aproape orice afecţiune, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi conţine.

El reglează tensiunea arterială, şi, deşi conţine cofeină, nu afectează pulsul, însă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Prezenţa toxinelor în organism poate favoriza apariţia migrenelor, iar ceaiul verde este recuoscut pentru proprietatea sa de detoxifiere.

Următoarele combinaţii sunt excelente pentru a scăpa de o durere de cap subită sau de o problemă cronică:

Ceai verde şi suc de lămâie

În acest caz, o substanţă care se formează astfel  – citratul de cofeină – ajută la normalizarea tensiunii sanguine, mai ales în zona capului, şi adesea face ca durerile/migrenele să dispară ca prin farmec.

Cum se procedează

Se prepară o infuzie concentrată: la 1 cană de apă clocotită se adaugă 5 grame de ceai verde (plantă). Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. În cana de ceai se pune sucul de la jumătate de lămâie. Se consumă imediat. Durerile de cap dispar rapid.

ceai-verde-dureri-cap

Ceaiul verde cu suc de lamaie alunga rapid durerile de cap

Ceai verde, scorţişoară şi mentă

La o cană (250 ml.) de apă clocotită se adaugă 1 lingură de frunze de ceai verde. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 5 minute. În infuzia astfel obţinută se mai adaugă 1/3 linguriţă de scorţişoară şi 1/4 linguriţă de mentă. Se infuzează timp de 5 minute, apoi se strecoară.  Se bea toată cantitatea de lichid.

Ceai verde şi mentă

Peste 2 linguri frunze de ceai verde şi 2 linguri frunze de mentă se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, după care se strecoară. Se bea imediat. Durerea de cap se diminuează în mai puţin de 30 de minute.

Observaţii importante:

  • La prepararea ceaiului verde, apa nu trebuie să depăşească 70 – 80 de grade Celsius
  • Este bine ca frunzele de ceai verde să nu se fiarbă, deoarece îşi pierd din proprietăţi
  • Vasul se acoperă întotdeauna, pentru a nu lăsa uleiurile volatile să se evapore
  • Plantele se lasă la infuzat timp de 5 – 10 minute.
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *