Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ce putem trata cu pulbere din SCOARŢĂ de SALCIE şi miere, pe cale internă

White willow bark medical herb used in herbal medicine. Salix alba

Pulberea din scoarţă de salcie (Salix alba) este folosită încă din Antichitate pentru efectele sale antiinflamatoare, de calmare a durerilor şi de scădere a temperaturii.

Pulberea din scoarţă de salcie are efect antiinflamator, analgezic, antireumatismal, febrifug, anticoagulant, astringent, sedativ uşor.

Toate aceste calităţi se datorează salicilinei din coaja sa, motiv pentru care salcia mai este numită şi ‘’aspirina naturală’’.

Scoarţa de salcie conţine, în principal, salicină, taninuri, flavonoide şi rezine.

Recoltarea scoarţei de salcie se poate face doar primăvara (martie – mai). De asemenea, poate fi găsită şi în magazinele cu profil naturist, gata preparată sub formă de pulbere.

Pulberea din scoarţă de salcie

Se obţine prin măcinarea foarte fină a scoarţei uscate, într-o râşniță, sau se mărunţeşte în piuă, după care se cerne prin sită. Se păstrează într-un borcan de sticlă închis ermetic. În general, nu se ţine mai mult de 30 zile, deoarece prin oxidare tinde să îşi piardă proprietăţile terapeutice.

De regulă, se ia o jumătate de linguriţă, de 3 ori pe zi, după masă, cu puţină miere, în cure de 30 de zile, urmate de 15 zile de pauză.

Scoarta de salcie are efect antiinflamator, analgezic, antireumatismal

Pulberea din scoarţă de salcie poate fi administrată cu succes în afecţiuni precum:

Boli ale aparatului respirator – traheite, bronşite, astm bronşic, pneumonii (complicaţii frecvente ce însoţesc bolile sezonului rece);

Tratamentul şi prevenirea bolilor aparatului cardiovascular şi cerebral – câte o jumătate de linguriţă, de 2 ori pe zi, după masă, cu puţină miere;

Boli ale aparatului circulator periferic – varice, flebite, hemoroizi, fragilitate capilară, telangiectazia (capilare dilatate), venectazii (vene dilatate);

Boli ale aparatului urogenital – cistite, pielite, metroragii, micoze, colici renale;

Bolile sistemului nervos central – calmează stările de furie şi agresivitate ;

Boli de natură inflamatorie, reumatism şi gută;

Afecţiuni ale aparatului osteo-articular – artroze, spondiloze.

Precauţii şi contraindicaţii

În cazul în care mierea este contraindicată, pulberea din scoarţă de salcie poate fi administrată cu apă, sirop sau suc natural.

Preparatele pe bază de salcie sunt contraindicate persoanelor sensibile la aspirină, persoanelor cu hipersensibilitate la salicilați, precum şi femeilor însărcinate sau care alăptează. Se vor administra cu prudenţă în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecţiunilor renale şi hepatice severe, ulcerului gastro – duodenal.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *