Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ce plantă de apartament se ”roagă” ca să ai noroc și belșug. Face minuni, trebuie neapărat să o ai în casă

Foarte mulți dintre români au plante de interior în case. Mulți își amenajează casele cu plante pentru simplul motiv că sunt frumoase, însă, experții anunță că plantele mai pot avea și alte beneficii. Spre exemplu, ce plantă de apartament se ”roagă” ca să ai noroc și belșug. Face minuni, trebuie neapărat să o ai în casă.

Care este planta de apartament care se ”roagă” pentru propietarii casei

Plantele de interior pot purifica aerul, pot fi elemente de design interior, dând culoare și viață oricărei încăperi în care sunt puse. Însă, ceea ce nu știe multă lume este că plantele ne pot aduce în locuință și alte beneficii neașteptate.

Astăzi vă vom dezvălui care este planta de apartament care „se roagă” pentru binele casei. Nicio casă nu pare pare frumoasă fără cel puțin o plantă. Plantele de interior, în ultimii ani, au devenit un element important de design interior.

Amenajările de interior prevăd neapărat și plante

Plantele reprezintă trucul simplu la cre apelează arhitecții de interior prin care pot oferi o pată de culoare și senzația de acasă unei încăperi. În multe dintre cazuri, când vine momentul să le alegem plantele, ținem cont de factori precum aspect și atenția și grija de care acestea au nevoie, însă ar fi bine să știm că plantele ne pot ajuta și în alt fel.

Credincioșii și nu numai ar trebui să știe care este planta de apartament care ”se roagă” pentru binele casei pentru că nu ar trebui să le lipsească din nicio locuinţă.

Astfel, despre planta cu numele de Maranta se spune că poate atrage dragostea și belșugul și că ar ține departe de casă energiile negative.

De unde vine numele plantei Maranta

A fost numită așa după Bartolomeo Maranti, un botanist venețian celebru al secolului al șaisprezecelea. Originară din Brazilia, planta este spectaculoasă și foarte ușor de îngrijit, nefiind una pretențioasă.

Crește fără probleme și în zone din casă mai puțin luminate natural, ceea ce o face ideală pentru apartamente. De tot ce are nevoie Maranta este umiditate crescută. Dacă nu primește cantitatea de apă potrivită, frunzele ei se vor rula. Este momentul în care trebuie udată de urgență, pentru că altfel moare.

Cum se îngrijește bine Maranta

De asemenea, substratul din ghiveci trebuie menținut în permanență umed. Apa folosită pentru udare trebuie să fie usor caldă, niciodată rece. În plus, este recomandat să fie ținută într-un loc în care să fie ferită de curent și variații mari de temperatură.

Maranta are aspect de tufă și poate ajunge la o înălțime de cel mult 20 sau 30 de centimetri. Are frunze verzi, colorate cu diferite nuanțe, însă farmecul ei este evident în fiecare seară, când își strânge și ridică frunzele spre cer, la fel cum face un om în momentul când se roagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *