Ciorba este unul dintre preparatele îndrăgite de multă lume. Acest fel de mâncare se află și pe mesele de sărbători ale multor familii. Ciorba este păstrată de cele mai multe ori în frigider, dar și așa ea se poate strica după câteva zile. Totuși, în funcție de ce ingrediente folosesc gospodinele, acest preparat poate fi ținut mai mult sau mai puțin la rece.
Este important de precizat că ciorba poate fi și congelată. Există câteva reguli dacă vrei să faci acest lucru pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate. Ciorba de legume și ciorba de pui pot sta în frigider cel mult două zile. În ceea ce privește ciorba de porc sau cea de vită, preparatul se strică după trei zile de stat în frigider. În cazul persoanelor care preferă supa de ciuperci, ei o pot ține la frigider timp de o zi. Ciorbele care sunt acrite cu zeamă de varză, lămâie, borș sau zarzăre pot sta la rece timp de două zile.
Ce reguli trebuie să respecți când vrei să congelezi ciorba
În cazul în care alegi să congelezi ciorba, trebuie să o păstrezi într-un recipient de sticlă. Speciliaștii spun că trebuie evitate caserolele din plastic pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate. În plus, vasele cu mâncare trebuie puse în cea mai rece zonă a frigiderului. De asemenea, dacă vrei să lași preparatul în frigider în oala în care l-ai făcut, trebuie să îi pui capacul deasupra.