Carvacrolul din Uleiul de Oregano Elimină Grăsimea Corporală Nedorită

Numeroasele studii au demonstrat că uleiul de oregano sălbatic este un purificator foarte puternic, cu multiple beneficii pentru sănătatea umană, printre care şi pierderea kilogramelor în plus.

Atenţie! Este foarte important ca uleiul de oregano să nu fie confundat cu celebrul condiment oregano, care este destinat gătitului.

Condimentul Oregano folosit în bucătărie este de provenienţă din Maghiran origanum, în timp ce uleiul de oregano sălbatic, utilizat în scopuri terapeutice, este derivat din Origanum vulgare.

Principiile active ale uleiului de oregano

Uleiurile esenţiale timol şi carvacrol sunt două ingrediente principale al plantei. Ambele uleiuri esenţiale sunt derivați ai fenolului şi au efecte anti-microbiene puternice.

Aşa cum rezultă din cercetările britanice, uleiul de oregano s-a dovedit mai eficient în tratarea infecţiilor decât 18 tipuri de antibiotice. Compoziţia plantei este completată de flavonoide, cunoscute ca antioxidanţi foarte puternici), acid rozmarinic, steroli, vitamina A, vitamina C, minerale, substanţe amare.

Cum ajută la slăbit uleiul de oregano

Pe lângă reputaţia de a fortifica sistemul imunitar, uleiul de oregano elimină grăsimea corporală nedorită. Studiile recente au arătat că o substanţă conţinută de oregano, şi anume, carvacrol, are proprietatea de a reduce ţesuturile adipoase.

Mai exact, acest ingredient activ modulează genele şi reduce iritarea în ţesutul adipos alb.

Dintr-un studiu realizat pe şoareci, care au fost hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi, fără supliment de carvacrol, a rezultat că aceştia au devenit obezi într-un timp foarte scurt. În schimb, în cazul şoarecilor cărora li s-a administrat carvacrol, s-a putut observa luarea mai puţin în greutate, având, totodată, niveluri mai scăzute de colesterol şi trigliceride în sânge.

ulei de oregano salbatic

Uleiul de Oregano Reduce Tesuturile Adipoase

Cum slăbim cu ulei de oregano

Meroda de slăbit cu ulei de oregano este foarte simplă, comodă şi uşor de realizat.

În puţină miere sau suc de fructe proaspăt stors se adaugă 3-4 picături de ulei de oregano. Se amestecă foarte bine.

Acest preparat se administrează de 3 ori pe zi, timp de 15 zile. După o pauză de alte 15 zile, cura se poate relua.

Imedit după înghiţire, se respiră adânc pe gură de câteva ori, pentru a inspira vaporii de oregano. De asemenea, uleiul de oregano se ţine scurt timp în gură.

Uleiul de oregano ameliorează problemele digestive

Concentraţiile însemnate de timol şi carvacrol din compoziţia uleiului de oregano s-au dovedit eficiente pentru calmarea stomacului deranjat şi de un mare ajutor pentru digestie.

Pentru o stare bună de sănătate, o digestie optimă este esenţială. Utilizarea periodică a uleiului de oregano contribuie la curăţarea tractului digestiv şi stimulează fluxul bilei, sporind, astfel, procesul digestiv.

Alte afecţiuni tratate cu uleiul de oregano sunt cele ale pielii,congestia sinusului, răcelile, gâtul inflamat, prostatita, cancerul de prostată, infecţiile, durerile menstruale şi efectele negative ale menopauzei, alergiile.

Contraindicaţii

Uleiul de oregano este contraindicat femeilor gravide (poate stimula fluxul de sânge în uter, slăbind mucoasa ce înconjoară fătul în uter), persoanelor cu alergii la cimbru, busuioc, mentă sau salvie (sunt în aceeaşi familie de plante).

Persoanele care consumă medicamente pentru reducerea glicemiei sunt sfătuite să ceară părerea medicului, înainte de a urma tratamentul cu ulei de oregano.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *