CARNEA, ‘’O concentrare de celule moarte, într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie’’

Consumul excesiv de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, ne informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit unui binecunoscut doctor naturopat autorizat şi acreditat, biochimist, iridolog şi specialist în plante medicinale, Robert Morse, carnea nu este altceva decât o concentrare de celule moarte sau agonizante, ce trăieşte într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie.

Este greu de crezut că oamenii numesc această hazna alimentaţie benefică, completează acelaşi naturopat.

Carnea creează otrăvuri foarte violente

Imediat după sacrificarea animalului, celulele corpului mor, proteinele animale se coagulează şi sunt secretate enzime autodistructive. Se formează ptomaină (substanţă), în timp ce carnea se descompune şi putrezeşte rapid, ducând la creşterea numărului de bacterii.

După doar câteva zile de la sacrificarea animalului, carnea capătă o culoare gri-verzuie-măslinie, iar pentru a împiedica această degradare, industria cărnii adaugă nitraţi şi alţi conservanţi, ce pot afecta sănătatea omului.

Folosirea acestor adaosuri în mod artificial face carnea roşie pentru minimum o săptămână, până când ajunge în bucătăriile noastre. Puţini sunt cei care ştiu, însă, că o asemenea carne poate crea otrăvuri foarte violente, multă aciditate în colon, îmbătrânind prematur tractul intestinal. O confirmă studiile, potrivit cărora eschimoşii sau kirghizii, care trăiesc doar cu carne, îmbătrânesc foarte rapid, limita de viaţă a acestora fiind de 30, respectiv 40 de ani.

Completează lista alimentelor toxice

Carnea se află în topul alimentelor toxice, fiind hrana cu cele mai nocive efecte asupra organismului, pe termen lung.

La fel de îngrijorător este faptul că aceasta întrece chiar şi zahărul rafinat, margarina sau făina albă. Motivele sunt numeroase.

Să luăm, ca exemplu, proteinele pe care carnea le conţine. Pentru metabolizarea lor, ele solicită un efort mult mai mare din partea ficatului şi a întregului sistem digestiv.

Un alt motiv pentru carnea este considerată o hrană toxică constă în grăsimile saturate, care afectează semnificativ inima şi vasele de sânge, ducând, implicit, la apariţia arteriosclerozei, tromboflebitei, insuficienţei cardiace şi nu numai.

Despre consumul de carne se poate spune că reprezintă o intoxicare lentă şi foarte periculoasă a organismului,  în condiţiile în care acesta duce, treptat, la o încetinire a proceselor de eliminare a substanţelor toxice şi reziduale.

carne

Carnea, o Intoxicare Lenta şi Periculoasă a Organismului

Efectele nocive ale consumului de carne

De la doctorul naturopat Robert Morse, recunoscut pentru muca şi succesul său în vindecarea tuturor tipurilor de cancer, aflăm despre efectele nocive ale consumului de carne.

Consumă energie vitală

În loc să o genereze, carnea consumă energie vitală în procesul de digestie. Pentru o mai bună înţelegere, specialistul menţionează că proteina animală reprezintă un lanţ de aminoacizi, care trebuie mai întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi, ceea ce presupune eforturi energetice uriaşe.

Provoacă furie şi agresivitate

Carnea conţine adrenalină în cantităţi mari, secretată de groaza animalelor sacrificate. Aceasta epuizează glandele suprarenale umane, ducând în timp la hipertensiune, furie şi agresivitate.

Conţine acizi cu acţiune iritantă

Acidul uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne transformă carnea într-un produs toxic. Toţi aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.

Elimină calciul din organism

Azotul din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor, elimină calciul din organism.

• Creşte colesterolul, ceea ce duce la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate şi impotenţă, etc.

• Promovează calculii hepatici şi biliari

• Oferă trupului un miros greu, deoarece proteinele animale putrezesc în interiorul organismului

• Determină apariţia cancerului de colon (în special, consumul de carne roşie), cancerului hepatic şi pancreatic

• Scurtează viaţa, prin epuizarea în timp a organelor vitale

• Este injectată cu produse cancerigene: hormoni de creştere, antibiotice şi vaccinuri

• Interferează cu absorbţia manganului din organim, ceea ce duce la ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiacă, fibrilaţii), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehring

• Abundă în celule roşii moarte

• Degradează dantura (interferează cu absorbţia calciului)

Alternative sănătoase

Renunţarea la carne nu înseamnă înfometare sau pierderea excesivă a kilogramelor. Există o serie întreagă de specialităţi lacto-vegetariene savuroase, cu un excelent conţinut nutritiv.

Astfel, consumul de carne se poate înlocui cu alte produse bogate în proteine, printre care ouă, alge (spirulină şi chlorella), ciuperci, soia (nemodificată genetic), lapte, nuci, seminţe, germeni, polen, mezeluri vegetale (preparate în casă, preferabil), ciuperci.

26 Comments

 1. 1

  La ţară folosim conservanti naturali,sarea şi fumul din lemn de esenţe tari,mâncăm carne muncim,trăim. Dacă carnea era aşa de toxică rasă umană nu mai exista de mult. Dacă mă iau după studii o să mănânc doar apă şi aia puţină că are nitrati. Ştiu însă că în toate se recomandă MODERAŢIE sau cum ziceau cei bătrâni, CU CAP.

 2. 2
 3. 3

  Cred ca animalul mort mancat nu are cum sa faca bine organismului infinitele studii arata acest lucru doar ca sclavii gustului cauta argumente ieftine pentru asi sustine viciul cu toate ca an subconstient stiu si ei ca ,carnea e nociva

 4. 8
 5. 9
 6. 10
 7. 11
 8. 12

  Este foarte interesant ca toti prostii care nu au habar de cum sa-si faca o campanie de promovare sau de alt fel,se iau de capra vecinului care trebuie neaparat sa moara.Iar daca este deja morta,e intrata in putrefactie,e intr-o hazna,etc,etc.Alta dovada tembela de lipsa de toleranta.Pe de alta parte eu nu am auzit ca cineva care mananca produse din carne sa se ia de cine mananca radacini,mere padurete si alte alea,vezi Doamne,naturiste.Ce spune treaba asta,ganditi si voi!

 9. 13

  Tanti Nusi,intrebarea era ca de ce vrei tu sa ma convingi pe mine de ceva,de orice,daca nu ai un motiv suspect,ca eu n-am nimic cu tine si cu faptul ca esti(poate) vegetariana.Poti sa papi brusturi cinci vieti daca asta vrei tu..La asta se refereaTOLERANTA.Ca de aici pleaca toate relele.Mai e putin si-mi dai una in cap ca eu mananc carne si tu nu.Apoi tot tu vii cu explicatia ca de fapt mi-ai facut bine.

 10. 14
 11. 15
  • 16

   Alte siteuri nu recomandă lactatele pe baza cărții Studiul China, a lui Campbell. Studiul China este un “studiu” OBSERVATIONAL!!! e bun pentru generarea de ipoteze în cel mai bun caz. Se pleacă de la premise false, cum ar fi ideea ca laptele ar fi cancerigen din cauza estrogenului. De aici concluzia ca în țările unde se consumă mai multe lactate rata cancerului testicular este mai mare. E o diferență între o simplă corelație pozitivă si o relație de cauzalitate.

  • 17
 12. 18
 13. 19
 14. 20
 15. 21
 16. 22
  • 23

   pe vremea lui Ceasca , cum ai zici tu , in primul rand animalul ara hranit sanatos , nu existau atitia aditivi , e-uri , nitriti , nitrati , nu se injecta carnea cu diferite substante cancerigene , nu se faceau atatea nenorociri cu carnea , iar in al doilea rand poporul roman nu era educat in nutritie ( cum de fapt nu esti nici tu acuma 🙁 ) , nestiind ce nu este sanatos , carnea lipsea , cascavalul lipsea , salamul , crenvustii etc. iar noi intelegeam ca ceea ce lipseste din magazine este fenomenal de bun si cand prindeam de Revelion si de Paste , bagam in noi ca spartii , pana ajungeam in spitale emoticon frown:( . conservele de peste , borcane cu spanac , mazare , sarmale cu orez etc . erau cu duiumulsi nimeni nu se atangea de ele …ziceam ca , copii mici …- asta cahhh , caca 🙁

 17. 24
 18. 25

  Să fim sobri. Organismul uman a fost proiectat ca omnivor și știe să asimileze numai ce este folositor, restul elimină. Toată arta este să știi să te hrănești echilibrat și diversificat deoarece nu există un aliment care să conțină toți nutrienții de care are nevoie și în proporția corectă. Și mai ales cu măsură pentru a nu depăși capacitatea de prelucrare proiectată. Și depozitarea își are prețul său!
  Și să nu fim ipocriți: și planta suferă dar nimeni încă n-a auzit plânsul ei. Așa a fost croită viața, cu lanțul trofic la capătul căruia a fost plasat omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.