Alimentație

CARNEA de PUI din comerț este plină de ANTIBIOTICE – consecințele negative ale consumului involuntar

Rezistența la antibiotice a bacteriilor patogene va ucide mai mulți oameni decât cancerul. Este semnalul de alarmă fără precedent, tras de experți.

În prezent, zeci de mii de pacienți mor anual, pentru că antibioticele nu mai ‘’prind’’.

Din același motiv, infecțiile altădată considerate banale au devenit un real pericol pentru fiecare dintre noi.

După ani de tăcere suspectă, oficialii americani și europeni au dezvăluit sursa apariției super-bacteriilor cărora niciun medicament nu le vine de hac: industria alimentară.

Pui și friptură cu antibiotice

Se pare că, pe lângă pesticide, organisme modificate genetic sau E-uri toxice, industria alimentară mai are un secret: antibioticele.

Mai exact, nu există produs de origine animală care să iasă de pe porțile fermelor de tip industrial  care să nu conțină cantităti impresionante de antibiotice.

Spre exemplu, un biet pui, înainte să ajungă în farfurie, este tratat, în scurta sa viață, de altfel, de șase ori cu antibiotice, deși nu suferă de nicio boală.

Explicația: tone de antibiotice sunt injectate doar pentru ca producătorii să fie siguri că nu vor avea pierderi prin ȋmbolnăvirea animalelor.

Astfel, s-a ajuns ca fiecare european să ingereze zeci de grame de antibiotice anual, fără să știe, doar consumând carne și lapte din comerț.

Efectele consumului involuntar de antibiotice

Iată trei dintre efectele consumului involuntar de antibiotice, făcute publice de către specialiști:

1. Antibioticele au determinat un proces de selecție sever printre bacterii, supraviețuind doar cele puternice, care cunosc mutații ce le fac rezistente la medicamente.

2. Imunitatea imensei majorități a oamenilor a fost slăbită, doerece organismul s-a obișnuit să lupte împotriva infecțiilor doar atunci când este ajutat de antibioticele introduse mereu în corp.

3. Flora microbiană normală din organismul uman a fost profund afectată, bacteriile prietenoase (care ajută digestia, imunitatea, etc.) fiind distruse și proliferând, în schimb, fungii de tip Candida.

S-a ajuns astfel la apariția infecțiilor urinare cu E. coli care nu se mai vindecă, la recidiva lunară a infecțiilor respiratorii, la apariția infecțiilor pe piele care nu mai cedează cu niciun tratament, etc.

Cei mai expuși la aceste infecții sunt bebelușii și copiii mici, persoanele în varstă sau cele care au probleme de imunitate din cauza tratamentelor medicamentoase sau a oboselii cronice.

Curele cu iaurt natural ajută

Doar iaurturile naturale, obținute casnic, din lapte curat, provenit din agricultura țărănească, ajută la refacerea capacității de apărare a organismului în fața bacteriilor, a virușilor, fungilor și a altor microorganisme patogene.

  • Se consumă, zilnic, 300-400 g de iaurt natural, în cură de 3-4 săptămâni.
loading...
Loading...