Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cardamon (Hell) – Indicaţii Terapeutice

Cardamonul (Elettaria cardamonum) este un condiment tradiţional arab, folosit, în special, la condimentarea cafelei şi a dulciurilor cu cacao, datorită proprietăţii sale de a neutraliza toxicitatea anumitor alcaloizi.

Cardamonul poate fi găsit în magazinele naturiste şi în magazinele arăbeşti, sub denumirea de hell.

Două soiuri de cardamon

Există două soiuri de cardamon: Elettaria şi Amomum. Cel original este cel cu sămânţa verde Elettaria – cardamonul verde.

Cardamonul Amomum, cunoscut şi sub denumirea de cardamon negru sau cardamon maro, are păstaia mai mare, ca de altfel, un gust şi o aromă diferită.

Astfel, este important de menţionat faptul că gustul cardamonului verde este însă mai fin decât cel al celui negru. Are un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute, ce lasă pe limbă un gust asemănător cu cel al lămâii, camforului şi portocalei.

Indicat în intoxicaţii

Împotriva intoxicaţiilor diverse, se recomandă consumul de cardamon:

Se mestecă bine 10 seminţe de cardamon pe stomacul gol, zilnic. De asemenea, se pot adăuga 4-5 boabe de cardamon în ceaşca de cafea, pentru a-i neutraliza toxicitatea acesteia.

Elixir contra impotenţei şi frigidităţii

Cardamonul este recomandat ca remediu în impotență şi frigiditate, efectele sale fiind cu atât mai puternice cu cât tratamentul se urmează regulat.

Peste 2 gălbenuşuri de ou se adaugă 2 vârfuri de cuţit de cardamon şi 2 linguriţe de miere lichidă. Se amestecă totul foarte bine, după care se consumă cu înghiţituri mici.

Eructații

Pentru combaterea eructaţiilor, este indicat ca după fiecare masă să se mestece câteva seminţe de cardamon.

Digestie leneşă

Împotriva digestiei leneşe şi pentru înviorarea organismului, este recomandat ca înainte de masă, cu 10 minute, să se consume câteva seminţe de cardamon pisate în piuă (se iau cu puţină apă).

cardamon
Cardamonul Neutralizeaza Toxicitatea Anumitor Alcaloizi

Tratarea răcelii, tusei sau bronşitei

Cardamonul este un remediu excelent şi în tratarea răcelilor, tusei sau bronşitei, îndeosebi când acestea sunt însoţite de frisoane (seminţele au efect încălzitor).

Se prepară un amestec din 4 gr. de cardamon, 2 gr. ghimbir, 2 gr. boia iute (toate condimentele fiind măcinate fin) şi 4 linguriţe de miere lichidă. Întreaga cantitate se consumă pe parcursul unei zile, împărţită în 3 porţiuni, cu 15 minute înainte de masă.

Infecţii orale şi dureri de dinţi

Se prepară un amestec dintr-o linguriţă de miere şi o linguriţă de pulbere de cardamon. După spălarea pe dinţi, acest amestec se plimbă uşor prin gură, după care se înghite treptat.

Îmbunătăţirea vederii şi reducerea stresului nervos

Se amestecă o lingură de praf de cardamon cu o lingură de miere, acest amestec consumându-se dimineaţa, înainte de micul deun, în fiecare zi.

Creşterea poftei de mâncare

Se combină 5 picături de tinctură de cardamon cu 15 picături tinctură de gențiană. Amestecul se administrează zilnic.

Tinctură de cardamon: peste 100 gr. de cardamom măcinat fin se pun 500 ml. de alcool de 50 de grade; amestecul se lasă la macerat timp de 5-6 zile, agitându-l periodic; la final, se filtrează prin tifon şi se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.

Contraindicaţii

Cardamonul este contraindicat în ulcer gastric sau duodenal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *