Plante naturiste, Tratamente naturiste

Capsulele cu extract de SALCIE pot înlocui ASPIRINA de sinteză (3 aplicații salvatoare)

Capsulele cu extract de salcie (Salix alba) pot înlocui cu succes aspirina de sinteză.

Înainte să se transforme în celebra aspirină (cel mai cunoscut și mai folosit medicament), strămoşii noștri divinizau salcia, pentru că le alina durerile de tot felul, le potolea reumatismul, infecțiile și febra.

Însă, odată preparată sintetic, pe scară industrială, aspirina a dus în anonimat coaja de sălcie, un medicament biologic cu același efect.

În ultimii ani, efectele secundare ale aspirinei sintetice au devenit ‘’celebre’’ prin nocivitatea lor. Drept urmare, cercetarea ştiințifică se întoarce la remediile din plante, în cazul de față, la coaja de salcie.

Mai puternică decât aspirina de sinteză

În ultimii ani, în Germania și Statele Unite, au fost făcute studii care au comparat efectul aspirinei cu salicilații complecși conținuți în extractul de salcie.

Astfel, s-a constatat ca aceștia au avut o acțiune antiinflamatoare și calmantă mult mai puternică decât aspirina de sinteză, care s-a dovedit mai eficientă doar în scăderea febrei.

La fel de important este și faptul că, în timp ce aspirina de sinteză atacă mucoasa gastrică și pereții vaselor de sânge, fragilizându-i, extractul de salcie nu are aceste efecte adverse, din contră: îmbunătățește imunitatea, protejează vasele de sânge și are efecte antiinfecțioase.

Iată trei aplicații/tratamente ale aspirinei naturale (extractul de salcie):

Tromboflebită

Acest tratament cu extract de salcie are puternice efecte anticoagulante, prevenind formarea cheagurilor de sânge și migrarea lor în organism.

Efectele extractului de salcie sunt mult potențate dacă se ține un regim alimentar cu multe fructe și rădăcinoase, în care se consumă și minimum 2 litri de apă zilnic.

  • Se administrează, zilnic, câte 400-600 mg. (2-3 capsule) de extract de salcie, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3-4 săptămâni de pauză.

Accident vascular cerebral

Îndeosebi persoanelor care au predispoziție spre formarea de cheaguri de sânge, care au fumat sau care au valori ridicate ale colesterolului le sunt recomandate curele, de 3 ori pe an, cu extract de salcie.

Remediul previne îngroșarea pereților și obstrucția vaselor de sânge care alimentează creierul.

  • Zilnic, se administrează câte 600 mg. din acest extract, în reprize, înaintea meselor principale, în cure de 30 de zile, urmate de 15 zile de pauză.

Infarct

Scoarța de salcie are efecte vasodilatatoare și antioxidante, prevenind depunerea de grăsimi și de colesterol pe arterele coronare, și îngroșarea lor.

  • Se iau 1-2 capsule, adică 200-400 mg. de extract, zilnic, în cure cu o durată de 2 luni, urmate de 3-4 săptămâni de pauză .

Precauții, contraindicații

Tratamentul cu salcie este contraindicat persoanelor sensibile la aspirină , femeilor însărcinate sau care alăptează. Extractul de salcie se va administra cu prudență ȋn cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecțiunilor renale şi hepatice severe, ulcerului gastro-duodenal.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>