Cancer Osos: Preparate Din Plante cu Efecte Antitumorale şi Detoxifiante

Cancerul osos, cauzat de o problemă a celulelor care alcătuiesc osul, este un tip de cancer destul de rar întâlnit. Poate debuta la nivelul oricărui os din organism, însă cel mai adesea afectează oasele lungi care intră în alcătuirea picioarelor şi braţelor.

Osteosarcomul este cea mai frecventă tumoare osoasă. Se instalează cel mai frecvent la adolescenţii de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 10-20 de ani, iar localizarea cel mai des întâlnită este la extremitatea superioară a tibiei, la extremitatea inferioară a femurului, extremitatea superioară a humerusului şi la omoplat. Cu toate acestea, poate afecta şi persoanele adulte.

Simptomele unei astfel de tumori osoase constau în:

→ Dureri de scurtă durată la membre şi încheieturi

→ Inflamaţie

→ Înroşiri

→ Stare generală rea (febră, frisoane, transpiraţii nocturne, scădere în greutate, etc.)

Formulă detoxifiantă din plante

Fitoterapia recomandă ca adjuvant în cancerul osos o formulă detoxifiantă din brusture, trei-fraţi-pătaţi, salvie şi genţiană. Brusturele are efecte dezintoxicante puternice, are proprietăţi antitumorale şi este un bun diuretic. La rândul său, iarba de trei-fraţi-pătaţi este o plantă purificatoare excelentă,  are proprietăţi depurative puternice, precum şi proprietăţi diuretice, laxative  şi expectorante. Salvia este cunoscută pentru efectele depurative şi detoxifiante puternice, ca de altfel, pentru efectele diuretice, expectorante şi reechilibrante ale sistemului neuroendocrin. Tonic general puternic, genţiana contribuie la drenarea ficatului şi a bilei, îmbunătăţind asimilaţia nutrienţilor, având efecte dezintoxicante deosebite.

Se prepară un amestec din cantităţi egale (ex: 1 pachet) de rădăcină de brusture, iarbă de trei-fraţi-pătaţi, salvie şi rădăcină de genţiană. Plantele bine uscate se dau prin râşnița de cafea, pentru a fi transformate în pulbere, care se păstrează într-un borcan închis ermetic, la întuneric.

♣ Se ia o linguriţă de pulbere, de 3-4 ori pe zi. Se ţine 5 minute sub limbă, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai.

salvia

Salvia Are Efecte Detoxifiante Puternice

Pulbere imunostimulentă

Un alt preparat recomandat în cancerul osos este pulberea imunostimulentă, obţinută prin combinarea plantelor de echinacea, arnică, năpraznic şi muguri de plop. Supranumită ‘’planta imunităţii’’, echinaceea intensifică acţiunea leucocitară, tratând orice gen de infecţie, precum şi bolile maligne. Arnica este cunoscută ca una dintre cele mai intense imunostimulente din flora noastră, în timp ce năpraznicul este utilizat pentru combaterea cancerului de diverse localizări, stimulând imunitatea şi combătând acţiunea radicalilor liberi. Mugurii de plop sunt folosiţi în tratarea anumitor forme de cancer, datorită substanţelor cu acţiune citostatică (fără efecte adverse) pe care le conţin, precum şi datorită acţiunii antivirale, antiinflamatoare, imunostimulatoare.

Se prepară un amestec din cantităţi egale de echinacea, arnică, năpraznic şi muguri de plop. Plantele bine uscate se transformă în pulbere şi se depozitează într-un borcan închis ermetic, la întuneric.

♣ Se administrează o linguriţă de pulbere, de 3-4 ori pe zi, care se ţine timp de 10 minute sub limbă, ca apoi să se înghită cu puţină apă sau ceai.

Pulbere de coada-calului

Coada-calului este bogată în săruri de calciu şi magneziu, studiile de medicină experimentală arătând că odată cu administrarea plantei, oasele se sudează de 1,5-2 ori mai repede. De asemenea, coada-calului este foarte bogată în siliciu, un element despre care se ştie că este benefic în tratarea bolilor de collagen.

♣ Se administrează 4 linguriţe de pulbere, pe stomacul gol, cu 5-10 minute înainte de masă, în cură de 3 săptămâni, urmând ca după o pauză de 3 săptămâni să se mai facă o cură.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.