Medicină naturistă

Calmaţi durerile ARTICULARE şi crizele dureroase de GUTĂ cu suc de CASTRAVEŢI

Castraveţii (Cucumis sativus) sunt o sursă excelentă de siliciu asimilabil, promovând sănătatea articulaţiilor prin întărirea ţesuturilor de conectare.

Aceştia contribuie la sănătatea articulaţiilor, ajută persoanele cu artrită şi dureri articulare.

Castravetele, alcătuit în proporţie de 96,5% apă, conţine o cantitate impresionantă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, magneziu şi fosfor. De altfel, el conţine vitamina C, vitamina A şi vitamine din complexul B, vitamina K, enzime.

Sucul de castraveţi

Sucul de castraveţi are un efect diuretic şi depurativ excepţional, dar şi calmant gastric, hidratant. Combinat cu suc de morcovi, ajută la îndepărtarea durerilor articulare prin scăderea nivelului de acid uric.

Reduce durerile articulare

Sucul de castraveţi este un medicament foarte bun pentru tendinite şi probleme/dureri articulare. Motivul: castraveţii sunt foarte bogaţi în siliciu uşor asimilabil şi în magneziu, având şi intense efecte depurative.

De asemenea, prin conținutul lor de potasiu, castraveţii sunt folosiţi şi contra durerilor şi a contracturilor musculare.

  • Un pahar de 200 ml. cu suc de castraveţi (cu tot cu coajă) se combină în părţi egale cu suc de morcovi. Preparatul se bea dimineaţa, pe stomacul gol, în cură de 3-4 săptămâni.

Sucul de castraveti lupta cu durerile articulare

Elimină gradat crizele dureroase de gută

Elixirul din suc de castraveţi şi suc de morcovi antrenează sărurile urice din articulaţii şi ajută la eliminarea lor prin urină, reduce inflamația articulaţiilor şi elimină gradat crizele dureroase. Sucul de castravete este o excelentă sursă de vitamina K care asigură oase puternice.

  • Se consumă zilnic o combinaţie de suc de castraveţi, amestecat cu suc de morcov, în proporţii egale – 1 litru pe zi. Se face o cură de 3-4 săptămâni.

Suc de castraveţi pentru gută şi artrită

  • Ca adjuvant în gută şi artrită, se amestecă o parte suc de castraveţi la trei părţi de sfeclă roşie, 11 părţi de suc de morcovi şi o parte de suc de lămâie.

Precauţii şi contraindicaţii

Persoanele cu hipertensiune severă, cu ascită sau cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat, vor consuma cu măsură castraveţi/suc de castraveţi. Totodată, în cazul persoanelor a căror digestie nu se împacă foarte bine cu castraveţii (în cazuri foarte rare), aceste legume produc indigestii, dureri abdominale, stare de greaţă.

loading...
Loading...