Rețete naturiste

BRUSCHETE cu MAZĂRE VERDE (pentru o digestie sănătoasă şi energie)

Mazărea verde este foarte hrănitoare şi bogată în proteine.

Inclusiv mazărea congelată păstrează un procent mare din cele opt vitamine şi din cele şapte minerale asimilabile, din enzimele şi din celelalte principii active conţinute în ea.

Bruschetele cu mazăre verde reprezintă un mod sănătos şi foarte gustos de a ne bucura de acest aliment-medicament.

Bruschete cu mazăre verde

Ingrediente

  • 200 g mazăre verde proaspătă sau congelată (nu din borcan)
  • 3 căţei usturoi, opţional
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5-6 frunze de mentă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun boabele de mazăre, spălate şi alese de eventualele impurităţi, într-o oală de inox, în care apa (cu puţină sare) deja fierbe. Se lasă să clocotească la foc mic. În momentul când boabele au devenit moi şi furculiţa le zdrobeşte cu uşurinţă, fierberea s-a încheiat.

Se toacă ceapa verde, usturoiul şi frunzele de mentă.

Se scurge mazărea de apă şi se adaugă în vasul blenderului, împreună cu ceapa verde mărunţită, usturoiul, sucul de lămâie, frunzele de mentă, uleiul de măsline şi condimentele.

Se amestecă timp de aproximativ 4-5 minute. Se obţine astfel o pastă moale, care se gustă şi se potriveşte, la nevoie, cu sare, piper şi/sau lămâie.

Bruschete cu mazare verde – gustoase si hranitoare

Mod de servire

Se serveşte pasta de mazăre pe pâine prăjită unsă cu usturoi .

Beneficiile consumului de bruschete cu mazăre:

Favorizează digestia

Fibrele alimentare conţinute de mazărea verde, laolaltă cu polizaharidele pe care această leguminoasă le secretă, deblochează tranzitul intestinal şi de a elimina toxinele din colon.

Alungă oboseala

Mazărea conţine o combinaţie de vitamine din complexul B, dar şi unele minerale (magneziu, fier, seleniu) cu efecte excepţionale în combaterea stărilor de oboseală.

În plus, este uşor digerabilă, bogată în zaharuri uşor asimilabile (hrana creierului) şi în proteine. Mazărea verde este ideală pentru o regenerare rapidă, fizică sau psiho-mentală.

Dau energie

Mazărea verde îmbunătăţeşte capacitatea de efort fizic, prin conţinutul său de vitamina B1, B2, B3, B6, dar şi de fier uşor asimilabil.

De asemenea, furnizează multă energie ce favorizează o mai bună oxigenare celulară, motiv pentru care este folosită tot mai mult în hrana loturilor sportive.

Precauţii

Mazărea verde se consumă cu prudenţă de către persoanele care au un nivel foarte ridicat al ureei în sânge sau care au litiază renală cu uraţi (boabele sale conţin purine, care, după ce sunt metabolizate, dau ca ‘’reziduu’’ în organism acidul uric).

loading...
Loading...