BROWNIES cu CIOCOLATĂ – delicatesă cu puține calorii

O rețetă de negrese foarte sănătoase, ce nu implică preparare termică, ușor și rapid de realizat.

Negresele (brownies) fără zahăr conțin ingrediente sănătoase și delicioase, care, combinate, dau naștere unui desert perfect, inclusiv pentru cei care urmează o dietă fără gluten.

Acest desert adoptat de la britanici și americani seamănă cu ‘’negresă românească’’. Diferența stă în adăugarea ciocolatei pe lângă pudra de cacao.

Negrese/brownies cu ciocolată

O variantă îmbunătățită a clasicei negrese, o delicatesă vegetariană cu puține calorii ce poate concura cu orice altă prăjitură făcută cu zahăr, lapte și ouă.

Ciocolata neagră (cu cel puțin 75% cacao) este foarte sănătoasă, datorită concentrației ridicate de antioxidanți și flavonoizi pe care o are în compoziție.

Aceste substanțe distrug radicalii liberi din corp și ne protejează de boli numeroase.

Ingrediente pentru compoziție

  • 100 g curmale, fără sâmburi
  • 50 g căpșuni deshidratate
  • 50 g migdale crude
  • 50 g unt/ulei de cocos
  • 1 ½ linguriță sirop de agave
  • 50 g ciocolată neagră, rasă
  • 50 g pudră de cacao bio, fără gluten

Pentru glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 15 g fistic tocat
  • 2 lingurițe cremă de cocos fără gluten și  fără zahăr (de la magazinele naturiste)

Cum se procedează

Se pun toate ingredientele pentru compoziție (cu excepția untului de cocos și ciocolatei) într-un robot de bucătărie și se amestecă bine, până se transformă într-o compoziție omogenă.

Se transferă apoi compoziția într-o tavă pătrată de 18 cm,  care se introduce în congelator timp de 15 minute, pentru a se lega.

Între timp, se topesc împreună crema de cocos și ciocolata neagră, într-un castron așezat peste o tigaie cu apă foarte fierbinte (bain-marie).

După ce s-a topit complet, se toarnă amestecul de cocos și ciocolată peste compoziția de negrese scoasă din congelator.

Se presară deasupra fisticul și se introduce în frigider, pentru aproximativ 5 minute. Se taie prăjitura în pătrate mici și se servește. Sau se păstrează la frigier, până la 1 săptămână.

Se poate mânca simplă sau lângă ceai, cafea și înghețată.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *