BORCANUL cu SĂNĂTATE: ajută organismul să-și întărească IMUNITATEA și îl ferește de boli

Una dintre cele mai simple și mai eficiente modalităti de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente care conțin substanțe ce activează sistemul imunitar.

Printre principalele vitamine pentru creșterea imunității organismului se numără vitamina A – importantă în organism pentru că oferă protecție împotriva bolilor infecțioase.

Vitamina C este, de asemenea, renumită pentru efectul ei de susținere a imunității. Aceasta stimulează producția de limfocite C, celule imunitare care luptă împotriva bacteriilor, virusurilor. Anticorpii acționează mai eficient dacă în organism există cantități suficiențe de vitamina C.

Despre vitamina E se spune că întinerește sistemul imunitar. Stimulează producerea de celule natural killer (NK), cele care identifică și distrug germenii și celulele canceroase. Vitamina E îmbunătățește producerea de celule imunitare care generează anticorpii.

Un preparat bogat în toate aceste vitamine este cel pe bază de dovleac, ghimbir, lămâie și miere. Se prepară ușor și este foarte bun pentru sezonul rece.

Borcanul cu sănătate

Ingrediente

  • 300 g dovleac crud
  • 1 rădăcină de ghimbir
  • 1 lămâie bio
  • 1 lime (lămâie verde) bio
  • 200 g miere

Mod de preparare și administrare

Se taie cubulețe miezul de dovleac, rădăcina de ghimbir, lămâia și lime-ul (cu tot cu coajă, fără semințe). Se pun toate ingredientele în vasul unui blender și se pulsează până la obținerea unui amestec mai consistent. Se păstrează într-un borcan, în frigider.

Se consumă 1 lingură pe zi, în sezonul rece.

Pentru afecțiunile sistemului nervos asociate cu hipertensiune și insomnie

Ingrediente

  • 1 kilogram de pulpă de dovleac
  • 2 lămâi de mărime mare, cu coajă, dar fără semințe
  • 1 kilogram miere de albine

Se adaugă în blender sau se dă prin mașina de tocat pulpa de dovleac și lămâile cu coajă. Se amestecă cu mierea de albine și se păstrează într-un borcan, la rece.

Se consumă câte 1 lingură, cu 30 minute înainte de masă, de 3 ori pe zi.

Contraindicații

Aceste remedii sunt contraindicate în sarcină, alăptare, diabeticilor, hipertensivilor, celor care urmează tratament cu anticoagulante, persoanele care suferă de pietre la vezică urinară, persoanelor cu gastrită, cu aciditatea sucului gastric scăzută, cu ulcer gastric, celor care suferă de balonări și celor care se află în perioadă acutizării bolilor cronice ale stomacului.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>