Bomboane cu NUCĂ, MIERE şi CIOCOLATĂ NEAGRĂ – fără preparare termică

Bomboanele cu nucă, miere şi ciocolată neagră sunt alegerea ideală atunci când vine vorba de deserturi fără zahăr şi gluten.

Sunt foarte sănătoase, au un gust excelent, nu necesită preparare termică şi sunt gata în câteva minute.

Bomboane cu nucă, miere şi ciocolată neagră

Ingrediente

  • 300 g miez de nucă
  • 2-3 linguri de miere lichidă
  • 5-6 pătrăţele de ciocolată neagră (cu 70-80% cacao)

Mod de preparare

Nucile măcinate fin se amestecă cu mierea. Din compoziţia obţinută se formează bile de mărimea unei nuci.

În continuare, se topeşte ciocolata neagră la bain marie:

  • se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se pune într-un vas rezistent la căldură, care se va pune, la rândul lui, într-un vas cu apă fierbinte; fundul vasului în care stă ciocolata nu trebuie să atingă apa; se încălzeşte uşor, fără a permite apei să fiarbă sau să producă aburi; se lasă ciocolata să se topească încet, timpul necesar variind în funcţie de cantitatea şi tipul de ciocolată utilizate.

Biluţele de nucă şi miere se îmbracă în crema de ciocolată astfel obţinută. Se introduc în frigider pentru aproximativ 10 minute, după care pot fi servite.

Sunt gustoase, au un strat crocant la exterior, iar interiorul este cremos şi se topeşte în gură. Sunt un desert ideal atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Bomboanele cu nuca, miere si ciocolata: un desert cu beneficii

Nucile

Nucile sunt bogate în acizi graşi Omega 3, antioxidanţi, vitamina E cu proprietăţi anticancerigene şi multe minerale (calciu, fier, potasiu, cupru):

  • reduc inflamațiile din corp
  • protejează inima
  • îmbunătăţesc starea de spirit
  • menţin ochii sănătoşi
  • protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor.

Mierea

Bogăţia nutrițională a mierii de albine vine din conţinutul excepţional de enzime şi aminoacizi. Conţine vitamine (din complexul B şi, , vitaminele C, A, D şi K) şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom, iod) extrem de uşor de asimilat de către organism:

  • este un puternic energizant
  • este şi un puternic stimulent al digestiei şi al metabolismului
  • favorizează tranzitul intestinal
  • ajută la eliminarea promptă a toxinelor din organism.

Ciocolata neagră

Conţine cantităţi foarte mari din câţiva nutrienţi esenţiali sănătăţii: fier, magneziu, cupru, zinc, seleniu, vitamina B12, fibre alimentare:

  • este foarte bună pentru forţa musculară şi buna funcţionare a creierului
  • normalizează tensiunea arterială
  • menţine sanatatea articulaţiilor şi pielii
  • stimulează sistemul imunitar
  • protejează ficatul
  • ajută digestia.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *