Plante naturiste, Tratamente naturiste

Bolile şi afecţiunile pe care le putem trata cu pulbere din FRUCTE de IENUPĂR

Afecţiunile digestive afectează un procent destul de ridicat de populaţie, din cauza alimentaţiei nesănătoase.

Fie că este vorba de bacterii, infecţii, diferite medicamente sau de o afecţiune cronică, simptomele de probleme digestive zilnice sunt neplăcute şi creează obstacole majore celor care suferă de această boală.

Toate aceste probleme pot fi însă rezolvate cu ajutorul fructelor de ienupăr, eficiente, de altfel, şi în alte afecţiuni.

Pulberea din fructe de ienupăr (Juniperus communis)

Fructele uscate de ienupăr (se găsesc în magazine naturiste) se macină fin cu râşnița electrică, iar pulberea astfel obţinută se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, maximum 2 săptămâni.

De regulă, se administrează câte 1  linguriţă rasă, pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, la nevoie sau în cure.

Pulberea din fructe de ienupăr tratează cu succes:

Balonarea, colicile abdominale

Se ia o jumătate de linguriţă de pulbere din fructe de ienupăr, înainte de masă cu 10 minute, şi o jumătate de linguriţă din aceeaşi pulbere, la 30 de minute după terminarea mesei.

Inapetenţă (lipsa poftei de mâncare)

♣ în doze mici, un sfert – o jumătate de linguriţă de pulbere de ienupăr luată înainte de masă este un excelent stimulent al apetitului şi al digestiei;

Fructele de ienupar stimuleaza functia digestiva

♣ în doze mai mari, de 2-3 linguriţe înaintea mesei principale, pulberea de ienupăr inhibă apetitul alimentar, stimulând, în schimb, funcţia digestivă.

Apetit alimentar excesiv

Se ia, sublingual, câte un vârf de cuţit de pulbere, pe stomacul gol, cu 10 minute înainte de masă, timp de 3 săptămâni, cu pauză de câte 1 săptămână.

Adjuvant în cancer şi scleroză în plăci

Se ia câte 1 linguriţă de pulbere de ienupăr, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cură de 2 luni, cu pauză de 1 săptămână.

Hepatită

Se recomandă un decoct preparat din umatoarele plante: fructe de ienupăr (5 gr. pulbere), armurariu (20 gr. pulbere), cătină albă (15 gr.), flori de sulfină (5 gr.), turiţă mare (5 gr.), genţiană (10 gr.), mătase de porumb (5 gr.).

Decoctul se prepară din 4 gr. de amestec la 100 ml. de apă. Se beau câte 2 căni pe zi, timp de 21 de zile.

Precauţii, contraindicaţii

Cu mici excepţii, o cură cu ienupăr va dura maximum 4 săptămâni, urmată apoi de minimum 3 săptămâni de pauză, după care se poate relua.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>