Tratamente naturiste

Boli care pot fi vindecate cu SĂPUN de CASĂ

Săpunul de casă are, pe lângă utlizarile obişnuite, scopuri mai puţin cunoscute.

Săpunul de casă are proprietăţi care depăşesc cu mult alte produse chimice, fiind produs doar din ingrediente naturale şi ecologice.

În medicina populară se cunosc multe cazuri de rezolvare a problemelor de sănătate cu săpun de casă (a cărui reţetă a fost prezentată într-un articol anterior):

Dureri de articulaţii şi ligamente

Se săpuneşte locul bolnav şi se introduce într-o găleată cu apă fierbinte, timp 30 de secunde, de mai multe ori, cu pauze de 5 secunde. Tratamentul durează 15-20 de minute. O cură durează 10-15 zile.

În caz de hipertensiune sau varicoză, unde nu se permit proceduri cu apă fierbinte, se produce multă spumă de săpun în apa caldă, în care se scufundă locurile bolnave de 3 ori pe zi.

Arsuri

Se unge locul afectat cu săpun de casă umezit bine şi se lasă să se usuce, pentru a nu se înroşi sau a se umfla.

Gută, artrită

Se aplică pe locul bolnav, înainte de culcare, o compresă înmuiată în clăbuc de săpun. Se acoperă cu un fular de lână şi se pansează strâns.

Sapunul de casa, leac nesperat pentru multe afectiuni

Abcese infectate

Se amestecă, în părţi egale, săpun de casă, zahăr pudră şi ceapă tocată. Din acest unguent se aplică pe abces un strat gros şi se pansează. Se lasă să acţioneze întreaga noapte. Până dimineaţa, rana se curăță bine. Se clăteşte cu ceai de pelin.

Călcâie crăpate, bătături

În 2 litri de apă fierbinte se dizolvă 1 lingură de săpun dat pe răzătoare şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Picioarele se spală cu apă caldă,  după care se ţin în soluţia obţinută, timp de 15-20 de minute. Se înlătură pielea moartă şi se ung călcâiele cu ulei de ricin.

Furuncul, panariţiu, lipom

Se prepară un amestec omogen din părţi egale de albuş de ou crud şi săpun dat pe răzătoare. Se unge locul inflamat, se lasă până se usucă parţial preparatul şi se pansează uşor.

Acnee

Se dau pe răzătoare 100 g de săpun, se amestecă cu 100 ml. lapte cald şi cu câte 1 lingură de miere de albine şi sare de mare. Se aplică pe faţă şi se ţine 20-30 de minute. Se spală apoi cu apă fierbinte, urmată de apă rece. Tratamentul durează 2-3 săptămâni.

loading...
Loading...