Medicină naturistă

BOALA obstructivă BRONHO – PULMONARĂ: ce este şi cum se tratează

În Europa, se estimează că mai mult de 20 de milioane de oameni suferă de boli obstructive bronho-pulmonare, a treia cauză de deces după bolile cardiovasculare şi cancer.

În plus, un număr triplu se confruntă cu bronşite infecţioase recidivante şi cu alergii respiratorii.

Cauzele: fumatul, fumul de ţigară, aerul tot mai poluat, stresul în creştere, poluanţii ocupaţionali/profesionali (expuşi: minerii, muncitorii în construcţii, lucrătorii în metal, lucrătorii de bumbac).

Ce este boala obstructivă bronho-pulmonară

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este compusă în principal din trei afecţiuni conexe: bronşită cronică, astm cronic şi emfizem.

În fiecare afecţiune există o obstrucţie cronică la trecerea fluxului de aer prin căile respiratorii şi plămâni, iar obstrucţia, în general, este permanentă şi poate fi progresivă de-a lungul timpului.

Extract de panseluţă sălbatică (Viola tricolor)

Are un puternic efecte antialergic, expectorant şi antiinflamator. Este recomandat în toate formele de bronşită şi în astm. Ajută la decongestionarea căilor respiratorii, calmează tusea, reduce intensitatea reacţiilor alergice şi are efect antispastic bronşic.

  • Se iau câte 3-6 capsule cu extract uscat de panseluţă sălbatică, în cure de 60 de zile, cu 15 zile de pauză.

Astragalus (Astragalus membranaceus)

Este un adevărat fenomen în vindecarea bolilor bronho-pulmonare, obstructive sau nu. Este printre cele mai puternice imunostimulatoare şi imunomodulatoare cunoscute. Combate infecţiile respiratorii, previne şi tratează alergiile respiratorii.

  • Se iau câte 400-600 mg. extract uscat din această plantă, în cure de minimum 30 de zile.

Uleiul de eucalipt elimina excesul de secretii din arborele bronsic

Ulei integral de eucalipt

Are efecte puternic bronhodilatatoare, antitusive şi ajută la eliminarea excesului de secreţii din arborele bronşic. Recomandat în bronşită acută şi cronică, în tusea cronică a fumătorilor, în emfizemul pulmonar.

  • Se iau câte 3-5 picături cu 1 linguriţă de miere, de 2-4 ori pe zi.

Ulei integral de mentă

Stimulează centrii nervoşi care coordonează funcţia respiratorie, previne crizele de astm.

  • Într-un vas cu apă se pun 10-20 de picături din acest ulei. Recipientul se ţine pe timpul nopţii lângă patul în care doarme bolnavul.

Ulei integral de oregano (Origanum vulgare)

Atacă membranele bacteriilor patogene, sufocându-le şi împiedicându-le să absoarbă şi să metabolizeze hrana.

  • Se iau 1-3 picături de ulei, amestecate bine cu 1 linguriţă de miere, pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, până la vindecare.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>