Blefarita – Inflamarea Pleoapelor. Cum o Tratăm

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni oculare apărute la adulţi este blefarita, o infecţie acută sau cronică a marginii pleoapelor.

La bolnavii cu blefarită se poate declanşa şi orjeletul (urcior la ochi), despre care am vorbit anterior.

Cauzele apariţiei blefaritei

De cele mai multe ori, blefarita este cronică, de lungă durată, inflamarea pleoapelor apărând în urma unor infecţii virale, micotice, parazitare sau microbiene.

Anumiţi agenţi chimici, precum unele medicamente, unele cosmetice sau chiar radiaţiile, precum şi diferiţi agenţi fizici, precum frigul, căldura sau praful, sunt, de asemenea, posibile cauze care pot provoca inflamarea.

Simptomele afecţiunii oculare

Simptomele specifice ale bolnavilor cu blefarită sunt caracterizate prin roşeaţă, iritația ochiului şi pleoapelor, mâncărimi locale.

blefarita

Blefarita, Infectia Marginii Pleoapelor

Totodată, la marginea pleoapei îşi fac simţită prezenţa crustele, care pot fi uscate sau grase şi pot cădea.

Marginile pleoapelor au un aspect unsuros, bolnavul prezentând adesea simptome precum lăcrimare, sensibilitate oculară la lumină, înţepături sau senzaţii de obiect străin în ochi.

Compresele cu silur tratează blefarita

Unul dintre cele mai bune şi recomandate tratamente pentru combaterea afecţiunilor oculare, inclusiv a conjuctivitei şi blefaritei de natură infecţioasă este silurul.

Util şi în cazul carcinoamelor oculare, silurul (Euphrasia rostkoviana) sau ‘’floarea de ochi’’, aşa cum mai este numit, conţine aucubină, cu efect antiinflamator, şi se prezintă cu efecte remarcabile în tratarea bolilor aparatului ocular.

Infuzia combinată de silur se foloseşte împotriva afecţiunilor degenerative ale ochilor şi se obţine astfel:

Mod de preparare

În jumătate de pahar de apă rece se pun 2 linguriţe de plantă uscată şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Maceratul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă se opăreşte cu jumătate de pahar de apă clocotită. Se lasă la răcit, după care se strecoară printr-o sită cu ochiuri cât mai mici, sau prin tifon, astfel încât să nu rămână impurităţi în lichid.

La final, cele două extracte se combină, obţinându-se aproximativ 1 pahar de infuzie combinată.

Euphrasia_rostkoviana

Silurul Are Efect Antiinflamator

Mod de aplicare

În paharul de infuzie combinată de silur se umezeşte un tifon, care se aplică pe pleoape, lăsându-se să acţioneze vreme de o oră.

Tratamentul se repetă zilnic, până la îmbunătăţirea simptomelor.

♦ Cu tinctură de silur se pot tampona pleoapele, dimineaţa şi seara.

Comprese cu suc din frunze de pătrunjel

Frunzele de pătrunjel verde au efecte antiinfecțioase, antiinflamatoare şi regenerative, tratând inflamaţiile pleoapelor şi ale ochilor, printre care şi blefarita.

Cum se prepară sucul de pătrunjel

O mână de frunze proaspete de pătrunjel se mixează cu 4 linguri de apă, după care se lasă la macerat vreme de jumătate de oră. Se filtrează şi se foloseşte imediat.

Mod de aplicare a compreselor

Pe pleoapele închise se aplică o compresă cu suc din frunze proaspete de pătrunjel, care se vor ţine astfel, vreme de 20 de minute.

Tratamentul se repetă pe o perioadă de minimum 7 zile la rând.

suc de patrunjel

Patrunjelul Are Efecte Antiinfectioase

Ulei de cătină şi ulei de ricin

Uleiul de ricin regenerează genele afectate de infecţie, în timp ce uleiul de cătină reface troficitatea tegumentelor pleoapelor.

♣ Se combină în proporţii egale ulei de cătină şi ulei de ricin, cu amestecul obţinut ungându-se pleoapele şi genele de 4 ori pe zi.

Tratamentul se urmează până la vindecarea completă.

Tinctură de Echinaceea

Echinaceea, denumită şi plantă imunităţii, stimulează rapid sistemul imunitar.

♣ Intern, se ia o linguriţă de tinctură de echinaceea, de 4 ori pe zi, luată în puţină apă, timp de 3 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *