BISCUIȚI de OVĂZ cu BANANE

Biscuiții de ovăz cu banane se prepară din ingrediente la îndemână, într-un timp rapid, și sunt o gustare sănătoasă.

O gustare sănătoasă pentru toți membrii familiei.

Biscuiți de ovăz cu banane

Fulgii de ovăz sunt alegerea ideală la prepararea produselor de patiserie, având o consistență ușoară, mărunțită, ce permite hidratarea rapidă.

Sunt o sursă consistentă de proteine, fibre alimentare și vitamine din complexul B.

Prin conținutul său de lizină, ovăzul contribuie la sinteza proteinelor în organism. Este benefic pentru toată lumea și este recomandat mai ales (însă nu numai) în alimentația vegetariană și vegană, întrucât conține aminoacizi esențiali necesari pentru formarea proteinelor.

Ingrediente

  • 1 cană cu fulgi de ovăz integrali
  • 1- 2 căni cu apă sau lapte
  • 2 banane
  • ¼ cană cu nuci sau alune (crude sau prăjite)
  • opțional: puțină pudră de scorțișoară, semințe de in măcinate, semințe de chia, stafide

Cum se procedează

– Fulgii de ovăz se pun odată cu apa la fiert, pe un foc mediu. Cantitatea de apă variază în funcție de consistența dorită. Pentru un terci mai închegat, se folosește mai puțină apă.

– Când încep să spumeze, se dă focul la minimum, se amestecă și se mai lasă 3-5 minute, până când se ȋngroaşă și se leagă. Se lasă să se răcorească.

– Într-un bol se adaugă bananele curățate și zdrobite, fulgii de ovăz , alunele tocate și restul ingredientelor (scorțișoară, semințe de in măcinate, semințe de chia, stafide) după preferințe.

– Cu ajutorul degetelor, se modelează biscuiți de mărimea dorită, care se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe un grătar special pentru prăjituri.

– Se introduc biscuiții în cuptorul încins la 250 grade Celsius și se lasă să se coacă timp de 20-30 de minute, până ce căpătă o culoare aurie.

– Când sunt gata, se scoate tava din cuptor și se mai lasă biscuiții în ea timp de aproximativ 5 minute, după care se pot scoate și așeza pe un platou.

– Când s-au răcit complet, se pot depozita într-o cutie pentru biscuiți.

Biscutii de ovăz cu banană pot fi consumați atât la micul dejun, alături de un iaurt, cât și ca o gustare, sau în pauza de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *