Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Biluţe de SFECLĂ – tratează constipaţia, hemoroizii, hipertensiunea, varicele

Despre sfecla roşie ştim cu toţii că este un aliment-medicament, cu proprietăţi vindecătoare excepţionale, confirmate de ştiinţă.

În anotimpul rece, sfecla ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră, fiind un depozit nemuritor de vitamine şi microelemente care nu se distrug şi nu se dezactivează în procesul de prelucrare termică.

Consumată sub diverse forme, această legumă  lucrează întotdeauna în slujba sănătăţii.

Un preparat foarte sănătos este şi cel sub formă de biluţe de sfeclă – un remediu pe cât de simplu, pe atât de eficient, cu proprietăţi vindecătoare nebănuite.

Biluţe de sfeclă – Reţetă

Biluţele de sfeclă sunt un remediu uşor de preparat de către oricine îşi doreşte să adopte un stil de viaţă sănătos.

Sunt recomandate îndeosebi persoanelor care  se confruntă cu constipaţia, ocluzii intestinale, hemoroizi, hipertensiune, varice, aritmie (fibrilaţie auriculară).

Ingrediente

5 litri apă de izvor (sau apă plată, purificată)

500 – 700 grame sfeclă roşie tocată

150 grame miere (sau zahăr brun)

1 linguriţă de drojdie uscată

Mod de preparare

⇒ Se pune la fiert apa de izvor, iar când dă în clocot se adaugă sfecla tocată, iar vasul se îndepărtează de pe foc. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 3 ore, apoi se strecoară (sucul nu se aruncă).

⇒ Sfecla se amestecă cu mierea de albine (sau zahărul) şi drojdia uscată, după care se pune într-un loc cald timp de 24-36 de ore.

⇒ Împreună cu sfecla, în apă puteţi adăuga şi plante medicinale pentru afecţiunile de care suferiţi (exemplu: mătase de porumb, păducel, flori de castan, etc.).

⇒ După stoarcerea lichidului, din sfecla rămasă se modelează biluţe (de mărimea corcoduşelor), care se păstrează în frigider (sau în congelator, dacă sunt multe).

bilute-de-sfecla
Bilutele de sfecla regleaza digestia si protejeaza inima

Cum se consumă

Dimineaţa, pe stomacul gol, se beau 300 ml. suc de sfeclă fermentat, iar dacă după 30-45 de minute apare senzaţia de foame, se mestecă încet şi se înghite câte o biluţă de sfeclă.

Procedeul se repetă ori de câte ori apare senzaţia de foame. Dacă ea nu dispare după consumul a 7-10 biluţe de sfeclă, se pot consuma şi alte alimente.

Tratamentul va avea efect pozitiv doar ȋn caz de renunțare categorică la băuturile alcoolice, inclusiv berea.

De ce sunt eficiente biluţele de sfeclă

Constipaţie, ocluzii intestinale:

Fibrele alimentare conţinute de sfecla roşie, împreună cu polizaharidele pe care această rădăcinoasă le secretă, au darul de a debloca tranzitul intestinal şi de a elimina toxinele din colon.

Hemoroizi, varice:

Sfecla roşie este ‘’expertă’’ şi în afecţiunile vaselor de sânge.  Pigmenţii care îi dau culoarea specifică au un  efect excepţional pentru menţinerea sănătăţii şi a elasticităţii vaselor de sânge, în special a venelor.

Prin consumul sistematic de sfeclă roşie, se previne pierderea elasticităţii vaselor de sânge şi formarea dilataţiilor şi stazelor venoase.

În plus, preparatele pe bază de sfeclă sunt recomandate şi celor care au mâinile şi picioarele mai tot timpul reci, datorită circulaţiei periferice deficitare. Motivul: principiile active din legumă dilată vasele de sânge de la extremităţile corpului şi stimulează inima să pompeze sângele cu mai multă putere.

Hipertensiune, aritmie:

Sfecla roşie îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, lărgeşte arterele şi permite sângelui să circule mai bine.

Antioxidanţii şi nitraţii naturali îmbunătăţesc circulaţia sanguină – stimulează eliberarea unei molecule (oxidul nitric) care produce efectul de lărgire a arterelor, astfel încât sângele circulă mai uşor şi scade tensiunea arterială.

De asemenea, o porţie de 150 de grame de sfeclă roşie conţine 16% din necesarul zilnic de potasiu al unui adult şi 12% din necesarul de magneziu – ambele minerale sunt esenţiale pentru menţinerea funcţionalităţii inimii, pentru sănătatea sistemului nervos şi a celui muscular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *