Tratamente naturiste

Bicarbonat de Sodiu Pentru Păr

Se găseşte uşor, nu este scump şi oferă efecte miraculoase asupra frumuseţii. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, folosit, de regulă în bucătărie, iar mai nou, ca produs cosmetic pentru îngrijirea părului.

Bicarbonatul de sodiu, unul dintre ingredientele banale din bucătărie, a invadat domeniul cosmetic, utilizările sale fiind multiple.

Ce este bicarbonatul de sodiu

Compus chimic din categoria sărurilor acide, bicarbonatul de sodiu se găseşte sub forma unei pulberi albe.

Folosit nu doar în domeiul culinar, ci şi ca produs de cosmetică, această substanţă nu trebuie confundată cu bicarbonatul de amoniu sau amoniac.

Ieftin, lipsit de chimicale toxice, versatil şi eficient, bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea pH – ului.

Bicarbonatul de sodiu şi frumuseţea părului

În ceea ce priveşte sănătatea părului, bicarbonatul de sodiu poate face adevărate minuni. Spre deosebire de produsele cosmetice din comerţ (şampoane), acest praf alb miraculos îndepărtează mult mai bine impurităţile şi reziduurile lăsate de produsele de coafat sau fatorii externi nocivi (praf, poluare, etc.), lăsând podoaba capilară mai curată şi mai uşor de aranjat.

Efectul abraziv al bicarbonatului de sodiu combate cu succes părul gras şi mătreaţa, motiv pentru care produsul este aproape nelipsit din produsele comune din baie.

Totodată, reprezintă o alternativă sănătoasă a şampoanelor îmbogăţite cu chimicale, printre cele mai periculoase fiind parabenii şi substanţele parfumate.

Efectuată periodic, o spălare cu bicarbonat de sodiu curăță în mod eficient acele substanţe comerciale nocive pentru sănătatea părului şi scalpului.

bicarbonat

Bicarbonatul De Sodiu Reda Sanatatea Parului

Tratamente cu bicarbonat de sodiu pentru par

♣ Compuşii artificiali pot încuraja îngrăşarea părului. Pentru a preveni această neplăcere, se vor adăuga 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu la 2 căni de apă, în care se vor pune 2 linguriţe de ulei de ricin sau de arbore de ceai. Cu acest amestec se clăteşte părul o dată pe lună.

♣ Într-un borcan de sticlă de 500 ml. se pun 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu. Borcanul se umple cu apă şi se amestecă bine până la dizolvarea soluţiei. Amestecul se aplică, apoi, pe părul ud şi se masează uşor, după care se clăteşte. În acelaşi borcan se pun, în continuare, 2 linguriţe de oţet de mere, adăugându-se apă, în completare. Se toarnă pe cap şi se clăteşte aproape imediat. Tratamentul se urmează timp de lună de zile.

Cantităţile prezentate mai sus sunt pentru părul lung, însă pentru părul scurt sau mediu, se va folosi o linguriţă de bicarbonat şi oţet la o cană cu apă.

♣ În şamponul obişnuit se adaugă o lingură de bicarbonat şi se agită până la dizolvare. Se spală părul cu acest şampon, se clăteşte bine, după care se aplică un balsam. După o ultimă clătire, părul va radia de sănătate. În lipsa unui balsam, părul se poate clăti, la final, cu puţin oţet de mere dizolvat în apă caldă.

♣ Pentru volum, se prepară o soluţie dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu şi apă, într-un recipient (curat) cu pulverizator. Rădăcina părului se stropeşte cu o cantitate mică din această soluţie, după care se piaptănă, utilizând uscătorul. Părul va fi lipsit de acel aspect gras, inestetic, recăpătându-şi volumul.

Cautari:
    curataparulcu bicarbonat |tratament regenerare par cu bicarbonat |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>