Tratamente naturiste

Bicarbonat de Sodiu Pentru Frumuseţe Naturală

Exceptând aria de gătit, bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii, printre cele mai cunoscute fiind şi cele legate de frumuseţea naturală.

Exfoliant pentru ten, şampon uscat pentru părul gras, fixativ, spumă de ras, balsam pentru buze şi loţiune pentru piele grasă sunt doar câteva dintre nenumăratele utilizări ale prafului magic. Toate făcute în casă, 100% naturale şi care merită încercate.

Spumă de ras

Dacă aţi rămas fără spumă de ras, apelaţi la un ingredient simplu, cu un mare avantaj: bicarbonatul de sodiu, care îngrijeşte pielea fără să o irite.

Într-un bol cu puţină apă caldă adăugaţi o cantitate mică de bicarbonat şi puţin săpun de faţă. Compoziţia obţinută poate înlocui cu succes spuma de ras.

Palme umede, transpirate

Vi se umezesc palmele în situaţii de stres? Apelaţi la bicarbonatul de sodiu! Când simţiţi că mâinile încep să vă transpire, pudraţi-le cu bicarbonat (purtaţi întotdeauna la dumneavoastră un flacon cu bicarbonat).

Acest mic truc se poate transforma într-un reflex necesar, în special în situaţiile în care sunnteți nevoit/ă să vă prezentaţi la un examen, la un interviu sau la o altă întâlnire importantă.

Bucle perfect rotunde

Dacă doriţi să evitaţi pe cât mai mult posibil produsele din comerţ destinate îngrijirii părului, respectiv spuma de păr, gelul sau fixativul, puteţi apela întotdeauna la un artificiu clasic, utilizat încă din cele mai vechi timpuri.

Aşadar, pentru bucle frumoase şi perfect rotunde, pudraţi bigudiurile cu bicarbonat de sodiu, înfăşurând pe ele părul umezit cu puţină bere diluată în apă. Se lasă să se usuce. Astfel, vă veţi putea bucura de bucle perfecte şi rezistente.

Degete de fumător

Dacă vă declaraţi un fumător înrăit, cu siguranţă că aveţi degetele îngălbenite de la nicotină. Pentru remedierea problemei, periaţi zona afectată cu bicarbonat de sodiu.

Veţi observa că degetele vor deveni mai curate, iar mirosul de ţigară va dispărea.

Buze moi şi catifelate

Pentru buze moi şi catifelate, aplicaţi, în fiecare dimineaţă, puţin bicarbonat de sodiu pe periuţa de dinţi şi frecaţi uşor cu ea buzele umezite.

În mai puţin de o săptămână, diferenţa va fi vizibilă.

bicarbonat

Bicarbonatul, Remediu Pentru Frumusete

Şampon uscat

Dacă nu sunteţi mulţumit/ă de aspectul părului şi nu dispuneţi de suficient timp pentru a vă spăla pe cap, ȋn situațiile-limită puteţi folosi şamponul uscat pe bază de bicarbonat de sodiu.

Pudraţi părul cu bicarbonat de sodiu şi periaţi-l puternic după aceea. Părul va căpăta un aspect curat şi îngrijit.

Cremă anti-celulită

Adăugaţi într-un bol 4 linguriţe de zaţ de cafea, 3 linguriţe de argilă şi 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu. Adăugaţi puţină apă, suficientă cât să se formeze o pastă.

Amestecul obţinut se aplică pe zonele afectate de celulită – abdomen, fese, coapse – masând puternic. Repetaţi procedeul ori de câte ori aveţi ocazia.

Apă contra căderii părului

Pentru întărirea firului de păr şi prevenirea căderii acestuia, diluaţi într-un litru de apă caldă 4 linguri de bicarbonat, 1 lingură de miere şi 1 pahar de oţet de vin.

După spălarea obişnuită pe cap, folosiţi preparatul obţinut ca ultimă apă de clătit.

Baie pentru întărirea unghiilor

Pentru unghii frumoase şi sănătoase, se pune într-un recipient 1 pahar de oţet de cidru şi 3 linguri de bicarbonat. Se lasă să dea în clocot, iar după ce s-a răcit (însă cât încă este călduț) se înmoaie mâinile în el pentru aproximativ 15 minute.

Soluţie pentru mâini de catifea

Pentru că mâinile au tendinţa de a se usca repede la temperaturi sub 0 grade, există un remediu simplu şi eficient, care le poate reda catifelarea de odinioară.

La 1 litru de apă adăugaţi 2 linguriţe de bicarbonat, iar în acest amestec, înmuiaţi mâinile, timp de 10 minute.

Spray contra mirosului urât al picioarelor

Mirosul urât al picioarelor poate fi eradicat în mod natural cu bicarbonat.

Tot ce trebuie să faceţi este să diluaţi într-o sticlă mai mică, cu pulverizator, 5 linguriţe de bicarbonat în apă călduţă. Pulverizaţi picioarele cu acest preparat ori de câte ori doriţi, după care lăsaţi picioarele să se usuce.

Compresă pentru combaterea coşurilor

Pentru combaterea coşurilor, îmbibaţi o bucăţică de vată în apă cu bicarbonat, cu care veţi şterge coşurile. Acoperiţi-le cu un pansament, iar a doua zi veţi constata că neplăcutele coşuri au dispărut.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>