Tratamente naturiste

Bicarbonat de Sodiu Pentru Dinţi

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru îngrijirea dinţilor. Îndepărtează eficient placa bacteriană, prevenind apariţia petelor inestetice şi oferind un zâmbet mai alb.

Ingredient natural netoxic, uşor de găsit în comerţ şi foarte economic, bicarbonatul de sodiu se poate mândri cu virtuţi şi utilizări benefice pentru sănătate, recunoscute, în mod oficial, de către medicina modernă.

Printre proprietăţile bicarbonatului se numără şi albirea naturală a dinţilor, metodă utilizată din cele mai vechi timpuri, revenită, însă, în forţă, în zilele noastre.

Bicarbonat de sodiu pentru albirea dinţilor

Ingrediente

Sare grunjoasă de bucătărie neiodată

Zeamă de lămâie proaspătă

1 plic cu bicarbonat de sodiu

Metodă de tratament

În prima zi, dinții se vor spăla doar cu sare, a doua zi doar cu suc de lămâie proaspăt stors, iar a treia zi cu bicarbonat de sodiu.

În prima zi, dinţii se spală doar cu sarea grunjoasă, râşnită manual, pentru a fi mai fină. Se umezeşte uşor periuţa şi se trece prin sare, mişcările de periere fiind doar de sus în jos, pe exterior, cât şi pe interior.

Atenţie! Nu se va folosi sare iodată din comerţ care conţine un antiaglomerant E535, ferocianură de sodiu sau ferocianură de potasiu (E536). Acest tip de sare va fi evitat, de astfel, şi în alimentaţia zilnică.

A doua zi, dinţii se spală cu zeamă proaspăt stoarsă de la o lămâie. Sucul proaspăt de lămâie se va stoarce doar în recipiente mici de plastic, lemn, porţelan sau sticlă, în nici un caz metal.

În a treia zi, dinţii se spală cu bicarbonat de sodiu, al cărui termen de valabilitate să fie inscripționat pe ambalaj. A nu se confunda bicarbonatul de sodiu cu amoniacul sau praful de copt!

Tratamentul pentru albirea dinţilor cu bicarbonat de sodiu se urmează pe o durată de minimum o lună, însă rezultatele sunt vizibile încă după prima săptămână. Pe perioada tratamentului, se va renunţa complet la pasta de dinţi. În fiecare dimineaţă, limba se va curăţa de depuneri cu ajutorul unei linguriţe, iar pentru spaţiile greu accesibile dintre dinţi, se va folosi aţă dentară.

bicarbonat de sodiu pentru dinti

Bicarbonatul de Sodiu – Remediu Natural Pentru Dinti Sanatosi

Bicarbonat de sodiu pentru gingii dureroase

Ingrediente

2 linguri bicarbonat de sodiu

Apă călduţă

Tratament

Pentru tratarea gingiilor dureroase, se prepară o soluţie simplă din bicarbonat de sodiu diluat într-un bol mic cu apă călduţă.

Cu acest preparat se vor face spălături bucale clasice, ţinând câteva secunde lichidul în gură, impregnând bine gingiile şi scuipându-l apoi. Operaţiunea se reia până la ameliorare.

Bicarbonat de sodiu contra aftelor

Deşi inofensive, aftele sunt dureroase şi dispar spontan, în aproximativ 10 zile.

Pentru calmarea durerii provocate de afte – mici ulceraţii ale gurii, care pot afecta gingiile, limba şi îndeosebi buzele, se amestecă bine o parte de apă cu 3 părţi de bicarbonat, până se obţine o pastă.

Se aplică imediat pe afte şi se lasă să acţioneze. Tratamentul se repetă în mai multe reprize.

Bicarbonat de sodiu pentru prevenirea cariilor

Cariile netratate sau prost ingrijite pot avea consecinţe grave, îndeosebi pe plan cardiovascular, ocular, articular sau renal. Pentru un tratament protector, este indicat următorul remediu:

Ingrediente

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 pahar cu apă

Tratament

După spălarea pe dinţi, se clăteşte gura cu un amestec din apă călduţă şi bicarbonat. Se scuipă soluţia şi se clăteşte, apoi, cu apă curată.

Bicarbonat de sodiu pentru respiraţie proaspătă

Într-un pahar de apă se dizolvă o linguriţă de bicarbonat. Cu acest lichid se face o baie de gură, în fiecare zi, pentru o respiraţie proaspătă.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>