Tratamente naturiste

Bicarbonat de Sodiu cu Apă – Remediu Natural şi Economic, cu Efecte Rapide

Bicarbonatul de sodiu, o pudră miraculoasă, cu proprietăţi şi virtuţi apreciate încă din cele mai vechi timpuri, revine, astăzi, în forţă, utilizările sale terapeutice fiind confirmate prin studii ştiinţifice.

Bicarbonatul este un ingredient natural, ne-toxic, foarte economic şi uşor de găsit în comerţ. Este foarte practic şi util, fiind utilizat cu uşurinţă pentru tratarea sau vindecarea unor afecţiuni precum:

Afte

Aftele sunt mici ulceraţii ale gurii, care pot afecta gingiile, limba şi mai ales buzele. Deşi inofensive, ele pot fi deranjate, provocând dificultăţi de masticaţie. Ele pot dispărea spontan în aproximativ 8-10 zile, însă pentru nu suporta durerea produsă de ele şi pentru a le grăbi vindecarea, se urmează acest tratament:

♣ Se amestecă bine o parte de apă cu 3 părţi de bicarbonat, până se obţine o pastă. Se aplică imediat pe afte şi se lasă să acţioneze. Tratamentul se repetă în mai multe reprize, până la vindecare.

Băşici în palme şi picioare

Bicarbonatul înmoaie progresiv pielea băşicilor, până la dispariţia lor.

♣ Ele pot dispărea relativ repede şi natural, dacă se face o baie la mâini (sau la picioare), amestecând 3 linguri de bicarbonat în 5 litri de apă. Operaţia se repetă timp de 2-3 zile, până la vindecare. După fiecare tratament, mâinile (sau picioarele) se şterg bine.

Bătături

Baia la picioare cu bicarbonat înmoaie bătăturile, făcându-le mai uşor de tratat.

♣ Într-un litru de apă caldă se dizolvă 1 pahar de bicarbonat de sodiu, se amestecă bine, iar în această apă se înmoaie picioarele, timp de 15-20 de minute.

Carii

Pentru prevenirea apariţiei cariilor, şi implicit, pentru prevenirea problemelor pe plan cardiovascular, ocular, articular sau renal, se va face o spălătură bucală cu apă şi bicarbonat.

♣ După spălarea pe dinţi, se clăteşte gura cu un amestec de 1 pahar de apă călduţă şi 1 linguriţă de bicarbonat. Se scuipă soluţia şi se clăteşte, apoi, gura, cu apă curată.

bicarbonat de sodiu cu apa

Bicarbonatul Are Utilizari Terapeutice Multiple

Cistită

Pe lângă adoptarea unei diete alcaline şi urmarea sfaturilor medicului specialist, este recomandat şi tratamentul cu bicarbonat, care controlează aciditatea urinei şi previne infecţiile urinare.

♣ Într-un pahar de apă rece se diluează o linguriţă de bicarbonat. Se bea regulat acest amestec, până la ameliorarea stării de sănătate.

Eczeme

Bicarbonatul de sodiu joacă un rol important în tratamentul natural al eczemelor.

♣ Într-un bol, se amestecă 1 linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, până la obţinerea unei paste. Se aplică pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute. Tratamentul se reia până la ameliorarea sensibilă a disfuncţiei.

Junghiuri

Pentru alinarea junghiurilor provocate de activităţile fizice intense, se recomandă baia cu bicarbonat.

♣ Se umple cada cu apă caldă şi se adaugă 6 linguri de bicarbonat. Se amestecă bine şi se stă în apă timp de 15 minute. Efectul băii este relaxant şi revigorant, iar durerile vor dispărea ‘’ca prin minune’’.

Arsuri la stomac

Pentru tratarea arsurilor la stomac, datorate, în esenţă, unei inflamaţii a mucoasei stomacului şi esofagului, următorul remediu este foarte util.

♣ Într-un pahar de apă rece se dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu (are proprietăţi antiacide), după care se bea amestecul. În cele mai multe cazuri, efectul este foarte rapid, chiar instantaneu.

Respiraţie proaspătă

Pentru o respiraţie proaspătă, se dizolvă o linguriţă de bicarbonat într-un pahar cu apă. Cu un astfel de amestec se face o baie de gură, în fiecare zi.

Contraindicaţii

Bicarbonatul de sodiu va fi administrat cu precauţie de către persoanele cu hipertensiune arterială sau alte boli cardiovasculare (doar la sfatul specialistului).

Este contraindicat celor care suferă de boli de rinichi, celor care au o dietă restricţionată în sodiu, femeilor însărcinate. De asemenea, este contraindicat persoanelor care urmează tratamente medicamentoase cu suplimente de fier, Valium sau Xanax, ketoconazol sau Nizoral, methenamină, aspirină, chinidină, benzodiazepine, tetraciclină sau celor care urmează tratamente cu medicamente pentru diabet zaharat.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>