Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezintă una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a ţine senzaţia de foame sub control şi de a proteja organismul împotriva bolilor.
Apa cu lămâie şi ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa consumată în mod obişnuit.
Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism.
Apă de ghimbir – Reţetă
Ingrediente
1 litru de apă
rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)
2 lămâi
4 linguri miere (opţional)
Mod de preparare
Se aduce apa până în punctul în fierbere, se adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi.
Se lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, după care se îndepărtează de pe flacără şi se lasă la răcit, acoperit. La final se strecoară, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine (opţional).
Administrare
Se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puţin o săptămână.
Detoxifiază organismul
Combinaţia de lămâie şi ghimbir este una foarte eficientă pentru eliminarea toxinelor.
Împreună, cele două ingrediente îmbunătăţesc circulaţia, combat colesterolul „rău” (LDL), întăresc sistemul imunitar, stimulează digestia şi împiedică retenţia de apă.
Reduce inflamaţia şi durerile articulare
Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator. Aceasta reduce inflamaţia, durerile articulare şi alte neplăceri cauzate de reumatism sau osteoartrită.
Potrivit unui articol publicat în ‘’Journal of Medicinal Food’’, ghimbirul reduce în mod miraculos inflamaţia în fiecare parte a corpului.
Reglează nivelul colesterolului
Nivelurile ridicate de colesterol şi obezitatea sunt asociate cu mai multe tipuri de cancer şi boli de inimă.
Apă de ghimbir reglează nivelul colesterolului, prevenind boli grave. De asemenea, băutura scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, ceea ce o transformă într-un remediu natural excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.
Apa de ghimbir intareste imunitatea si arde grasimile
Favorizează arderea rapidă a grăsimilor
Ghimbirul are efect antiinflamator, îmbunătăţeşte funcţiile digestive, are efect termogenic, activează metabolismul şi combate greaţa. Menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal.
Uleiurile volatile pe care acesta le conţine favorizează arderea rapidă a grăsimilor, controlând senzaţia de foame, relaxând tranzitul intestinal şi stimulând metabolismul.
Combate constipaţia
Consumată regulat, apa de ghimbir combate constipaţia şi balonarea.
Ajută la eliminarea gazelor intestinale şi la relaxarea tranzitului intestinal, stimulând procesul de digestie şi ajutând la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.
Întăreşte imunitatea
Una dintre cele mai importante calităţi ale consumului de apă cu ghimbir constă în prevenirea apariţiei unor boli grave.
Studiile au arată că ghimbirul este foarte eficient în întărirea imunităţii. El are proprietatea de a stopa înmulţirea celulelor cancerigene, luptând cu succes împotriva celulelor cauzatoare de cancere.
Totodată, lămâile sunt bogate în antioxidanţi care protejează celulele de acţiunea nocivă radicalilor liberi. Astfel spus, apa cu lămâie şi ghimbir acţionează ca un scut, ţinând bolile la distanţă.
Alungă răceala
Bogate în potasiu şi vitamina C, lămâile sunt printre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea răcelii.
Compuşii din ghimbir au proprietăţi antiinflamatorii, eliberează sinusurile, calmează durerile în gât şi revigorează organismul.
Eu beau ceai dw ghimbir cite 2 litri in fiecare zi si se cunoaste foarte mult !!!
Bună seara!
Cum ați făcut ceaiul?
Acum sint la lucru si miine am sa iti raspund !
Mulțumesc
EU am probleme cu stomacul. Dvs cum faceţi ceaiul. ? Mulţumesc.
Fa ghimbir ras amestecat cu miere,faci o cantitate mica sa vezi cum te simți!
EU am luat câte o linguriţä de ghimbir ras nustiu pentru cât timp nu am avut rezultate. Mi am ars papilele gustative.
Mi a apärut o patä neagrä pe limbä si a trebuit sä fac tratament. Îmi este cam fricä sincerä sä fiu.
Lamaie cu bicarbonat de sodiu…cel mai bun leac pentru stomac…si nu numai…
Eu beau o cesca dimineata pe stomacul gol cu lamae,ma sint extraordinar de bine.
Confirm ca asa e! Si eu consum!
Apă cu lămâie și ghimbir? sau doar apă cu lămâie??
Apa cu lamae si chimbir.PUI APA LA FIERT,CAND INCEPE SA FIARBA APA DAI LA FOC f.MIC SI LASI SA FIARBA 5 min.il iei de pe foc si cand este caldut storci sucul de la o lamae.Il bei cat poti de cald cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.
Lamâie
Elisabeta Matis Multumesc! Mi se intampla sa mai gresesc ,(toti facem greseli) doar aici scriu romaneste de 12 ani.
Cine are curaj sa foloseasca coaja de la lamaile din comert ?!
Daca tzinem lamaia in apa cu other de mere sau bicarbonat,pt.20 min.shi pe urma o spalam,indepartam pesticidele din coaja.E valabil pt.toate legumele shi fructele,pe care le consumam.
La mine ghimbirul,se usuca pe balcon.Nu pot sa bea suc,ceai sau apa cu ghimbir……inteapaaaaa….:))))(ghimbirul).
TREBUIE PUS MAI PUTIN IN APA LA URMA DUPA FIERBEREA APEI !
Cine ne sfatuie ?
dar mai bine puneti ghimbirul CRUD in juice-uri smoothie-uri, razuiti pe salate, sau puneti in apa peste noapte si atunci va ajuta cu mult mai mult, deoarece dupa fierbere se pierd enzimele vii care vindeca si regenreaza organismul precum si alti nutrienti importanti. Mancati sau betu ghimbir crud! <3
Da așa este …fara sa veeau am vazut diferenta…e mai bine de cu seara. ..acum mai depinde si de organismul fiecăruia. ..
Slabeste? Eu folosrsc ghimbir doar la ciorbe
Slăbește dar după două trei luni se cunoaște.
Eu stiu ca nu e bine sa bei in fiecare zi.Un doctor aici imi poate confirma?
Doina Moisescu…doi litri zilnic? Te ai ciupit…esti vie?
Cautati fratilor si reactii adverse! Ghimbir la ciorba?!
E foarte bun , si eu beau dimineat a pe stomacul gol
Se mai poate bea ghimbirul dat pe razatoare ,lamaie stoarsa,cateva frunze de menta iar in apa se dizolva mierea,totul la frigider pentru cateva ore si se bea precum o limonada!😋
Adică ceai, nu apă de ghimbir …