Băuturi sănătoase cu GHIMBIR şi LIMONADE de consumat în sezonul cald

Gustoase, răcoritoare şi sănătoase, limonadele ne ajută să ne hidratăm mai uşor în sezonul cald.

Cu un minimum de efort putem obţine băuturi sănătoase, care ne întăresc sistemul imunitar şi ne redau energia necesară pe întreg parcursul zilei.

Cu ghimbir, spre exemplu, putem prepara adevărate elixiruri, care pot fi consumate în mod regulat. Alături de gustul savuros, ele vin la pachet şi cu beneficii pentru sănătate.

Gingeradă

Gingerada este o băutură cu ghimbir, o variantă a limonadei, care, după preparare, se lasă timp de câteva ore la temperatura camerei, pentru a fi uşor acidulată.

Ingrediente

2 cm de rădăcină de ghimbir; 2 litri de apă plată; miere (sau sirop de arţar, agave, etc.); zeama de la 3 lămâi

Se spală bine ghimbirul şi se dă pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Se pun apoi toate ingredientele în blender, iar la final se strecoară.

Băutură digestivă ayurvedică

Ingrediente

3 cm. de rădăcină de ghimbir rasă; 1 ceaşcă de apă plată; 1 lingură sirop de arţar sau miere de albine; zeama de la o jumătate de lime; 1 vârf de linguriţă de piper negru măcinat; 1 praf de sare de Himalaya

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă imediat.

Iaurt cu ghimbir

Ingrediente

1 lingură cu vârf de ghimbir ras fin; 200 ml. iaurt natural; 200 ml. apă rece; 5 – 6 cuburi de gheaţă; 1 linguriţă de chimen; un praf de sare

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc uşor seminţele de chimen, după care se zdrobesc într-un mojar.

În continuare, toate ingredientele se pun în blender, după care se băutura se poate consuma.

limonada

Limonada, racoritoare si sanatoasa

Limonadă roz cu sfeclă şi ghimbir

Ingrediente

½ sfeclă roşie; 2 lămâi; o bucată de 3 cm. de ghimbir; îndulcitor natural, după gust; apă

Sfecla şi ghimbirul se taie în bucăţi mici, care se adaugă în blender şi se omogenizează bine.  Peste lichidul rezultat se adaugă sucul de lămâie, după care se diluează cu puţină apă şi se îndulceşte după gust.

Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere

Ingrediente (pentru 1 litru de limonadă)

3 lămâie bine coapte; 1 rădăcină de ghimbir proaspătă; miere după gust; apă plată

Se spală lămâile foarte bine, se taie în jumătăţi. Se opreşte o jumătate, iar restul de lămâi se storc. Jumătatea rămasă se taie în feii subţiri.

Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică, şi se amestecă bine cu sucul de lămâie şi mierea de albine. În continuare, se adaugă apa plată, iar la final, feliile de lămâie.

Iată şi alte reţele de limonadă cu care ne putem răcori în anotimpul cald. Sunt foarte simplu de preparat şi rapide:

Limonadă cu căpşune

Ingrediente

sucul de la o lămâie zemoasă; 2 – 3 lime stoarse; 1 kg. de căpşuni; zahăr brun sau miere; apă plată

Căpşunile se spală bine, se storc, după care se amestecă cu restul ingredientelor.

Limonadă cu pepene roşu, lămâie şi mentă

Ingrediente

1 pepene mare (care a fost ţinut la frigider); 2 – 3 lime; zahăr sau miere; mentă proaspătă

Se curăță de sâmburi pepenele şi se stoarce cu un storcător. Peste sucul obţinut se pune zeama de lime, mierea şi mentă. Se amestecă bine şi se bea rece.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *