Rețete naturiste

BĂUTURI răcoritoare şi sănătoase cu FRUCTE de sezon

În această perioadă, băuturile răcoritoare sunt la mare căutare.

Spre deosebire de cele din comerţ, băuturile preparate în casă sunt bogate în vitamine, au proprietăţi laxative, depurative, remineralizante. Exact de ce are nevoie organismul în plină vară.

Se pregătesc rapid şi uşor şi au la bază fructe de sezon, legume, lapte sau iaurt.

Câteva idei de băuturi răcoritoare şi sănătoase cu fructe, care ar trebui încercate măcar o dată în această vară, sunt:

Băutură cu zmeură, fragi şi lapte

Se pasează 150 g zmeură şi 150 g fragi până se obţine un piure. Se adaugă 200 ml. lapte rece şi se îndulceşte cu miere, după gust.

Băutură cu iaurt şi mure

Se adaugă în blender 500 ml. apă plată, 500 ml. iaurt, 1 pahar de mure (aproximativ 300 g) şi 3-4 linguri de miere. Se amestecă timp de 1 minut şi se consumă.

Băutură cu sfeclă roşie, căpşuni şi iaurt

Se adaugă în blender 100 g căpşuni, o jumătate de sfeclă roşie, mică, fiartă, şi 100 ml. iaurt. Se mixează foarte bine şi se îndulceşte cu miere.

Băutură din căpşuni/zmeură şi lapte

Se zdrobesc bine 10 căpşuni sau jumătate de pahar zmeură, se amestecă cu 1 linguriţă de miere şi 200 ml. lapte.

Băutură cu afine şi lapte/iaurt

Se adaugă în blender 1 cană de afine, 1 ceaşcă de iaurt, 1 lin­gură de miere şi câteva cuburi de gheaţă. Se amestecă foarte bine şi se consumă. În loc de iaurt, se poate pune 1 ceaşcă de lapte.

Băutură cu vişine şi ceai verde

În 250 ml. apă care clocoteşte se adaugă  8-10 vişine tăiate în două şi 1-2 linguriţe de ceai verde (plantă uscată). Se îndepărtează apoi de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se strecoară şi se dă la rece. Se serveşte cu cuburi de gheaţă şi frunzuliţe de mentă.

Băutură cu pepene şi zmeură

Se adaugă în blender 500 g miez de pepene roşu şi 180 g zmeură. Se zdrobesc 6 fire de mentă proaspătă şi se amestecă cu puţină miere, apoi se adaugă peste pasta de pepene obţinută anterior. Se amestecă bine şi se consumă.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>