Băuturi naturale care combat INFECŢIILE URINARE

Prezenţa unei bacterii în tractul urinar declanşează infecţiile urinare sau cistitele, aşa cum mai sunt numite în limbaj popular, manifestate prin urinări frecvente, asociate cu usturimi sau cu dureri.

Important de menţionat este faptul că tratamentul natural nu trebuie să îl înlocuiască niciodată pe cel medicamentos (prescris de medic), ci doar să îl completeze, întrucât cele două terapii sunt mult mai puternice împreună.

Apa

Unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva infecţiilor tractului urinar constă în consumul de apă, care ajută la eliminarea bacteriilor.

♣ Se consumă aşadar cel puţin 6 – 8 pahare de apă pe zi, în mod normal, iar pentru combaterea unei infecţii urinare se pot consuma şi până la 12 pahare de apă.

Ceai de coada – calului

Coada –c alului conţine 15 tipuri de flavonoizi, ceea ce o clasează în topul celor mai puternice plante cu efecte diuretice din întreaga lume vegetală. Un astfel de efect de stimulare al formării şi evacuării urinei asigură sănătatea aparatului reno – urinar. Ajută la tratarea infecţiilor şi la cicatrizarea ţesutului rănit şi inflamat, la menţinerea sănătăţii rinichilor şi la prevenirea formării calculilor renali, eliminând toxinele din corp.

♣ Se adaugă o linguriţă de plantă la o cană (250 ml.) cu apă clocotită, şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară. Se consumă cel mult 3 căni de infuzie pe zi, timp de o săptămână.

macerat de afine

Afinele au o puternica actiune antibacteriana

Suc sau macerat de afine

Afinele (atât fructele, cât şi frunzele) au o puternică acţiune antibacteriană, în special împotriva E. Coli, principala vinovată pentru majoritatea cistitelor. Totodată, au efecte cicatrizante şi protective asupra epiteliilor reno – urinare, afectate de infecţie.

♣ Suc: se consumă 1 pahar cu suc de afine, natural, neîndulcit, cu o oră înainte de micul dejun, timp de cel puţin o săptămână.

♣ Macerat la rece: se pun 2 – 3 linguriţe de pulbere de afine uscate într-o cană (250 ml), restul completându-se cu apă călduţă, de maximum 40 de grade Celsius. Amestecul se ţine la macerat, la temperatura camerei, timp de 8 ore, după care se consumă nefiltrat, înghiţindu-se şi resturile de fructe rămase pe fundul cănii (sunt foarte bogate în principii active, utile în tratament). Se poate îndulci cu miere. Se consumă câte 1 litru de macerat, zilnic, în cure de minimum 2 săptămâni.

Ulei volatil de cimbru (Thymus vulgaris)

Uleiul volatil de cimbru diluat în apă este un remediu valabil în toate tipurile de cistită bacteriană.

♣ Se administrează câte 5 picături – fiecare doză de ulei volatil de cimbru se ia pe stomacul gol, în 100 ml. de apă şi se consumă imediat – de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, în cure de 12 zile.

Ulei volatil de lavandă (Lavandula angustifolia, L. officinalis)

Uleiul volatil de lavandă este recomandat în mod special în cazul infecţiei urinare cu candida.

♣ Se administrează câte 12 picături pe zi de ulei volatil de lavandă, în 2 – 3 reprize. Fiecare doză se consumă cu cel puţin o jumătate de pahar de apă, pe stomacul gol, astfel încât remediul să îşi facă rapid efectul  la nivelul vezicii urinare. O astfel de cură se urmează pe o perioadă de 28 de zile.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *